PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : – Paranın sevgiyi satın alabileceğini düşünüyor musun?

Misal
01.Şubat.2016, 09:55
Evet arkadaşlar bu haftaki tartışma konumuz "para"
parayla herseyi satın alabiliyoruz peki ya sevgiyide
satın alabilirmiyiz? ?

AsiprenS
01.Şubat.2016, 10:16
Evet arkadaşlar bu haftaki tartışma konumuz "para"
parayla herseyi satın alabiliyoruz peki ya sevgiyide
satın alabilirmiyiz? ?

Merhaba oO YeLda Oo :)

Para= Güc. Evet imkanların olabilir,karşıdaki kişinin gözünü boyayabilirsin ve Sahip olursun ama Ait olamazsın :)

Misal
01.Şubat.2016, 10:22
asiprens guzl cevap geçen hafta maçtan sonra bu cevabın iyi oldu

BOZKURT21
01.Şubat.2016, 10:35
[emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Misal
01.Şubat.2016, 10:39
BUDULGAN BOZKURT yorumlarını alalım sadece gülmekle olmaz daha sana ne sorular sorulacak))

Son`NefeS
01.Şubat.2016, 10:51
Bu hiç bir zaman paraya bağlı değildir... Karsin daki insanın paraya olan meyiline bağlıdır.. Kimini alırsın kimini alamazsın.. Böyle devam eder..

SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peri
01.Şubat.2016, 11:09
ne yazıkki bu devirde paran yoksa , hiç bişeyin yoktur.

ircpolice
01.Şubat.2016, 11:10
Parayla her şeyi satın alabilirsiniz!
Ve bundan emin olabilirsiniz =)

Escobar
01.Şubat.2016, 11:16
Para Herşey değil bence bi gün vardir bi bakmişsin yoktur ama sevgi değişilmez hiç bir şeye herşeye sevgi duyulur ama onemli olan yürekten sevmekse eğer para kenarda durur yatar :)

Misal
01.Şubat.2016, 11:17
_paranızla maddi olarak herseyi satın alabilirsiniz. ev araba yat kat vs..
_ya insanları satın alabilirmiyiz?
çok parası olan insanların en büyük yanilgisidir parayla herseyi satın alabilecekleri ni düşünmek bunun içine insanları ve hayatlarınida katarlar .
_Oysaki; paranızla ev alırsınız ancak içine huzuru satın alamazsiniz.sağlık satın alamazsiniz bildiğim kadarıyla sadakatin ve sevgininde bir bedeli yoktu.
_Kısacası; duyguları ,mutluluğu ,sağlığı yani elle dokunamayacaginiz şeylere paranızın gücü yetmiyor...

Son`NefeS
01.Şubat.2016, 11:21
Hep aynı noktadan ilerleme ile yol alınmaz.. Para insanın elinin kiridir kimi parayı yönetir kimi paraya kendi yönettirir. Yani insan olarak bizler paraya boyun eğer miyiz eğmezmiyiz önce bunu netleştirelim sonra alım gücü belli olur..

Peri
01.Şubat.2016, 11:25
valla bu devirde yetiyo ,herkesin gözünü para bürümüş , paran yoksa hiçsin evet hiçsin yani,

ama ben kendim hiç bizaman paraya önem vermedim vermemde , ama şimdiki nesile baktığımda içler açısı ,

eskiler nasılmış, tek bi kişi çalışmasıyla bütün evi geçindiriyormuş , babam mesela tek kendisi çalışırdı 3 çocuğunada bakardı , okuttuda bizi yani , ama şimdi bi evde 2 kişi çalışmazsa ne o ev geçine biliyo , nede her istedikleri oluyo, ben çok gördüm çevremde geçinemedikleri için ayrılanlar :(

şimdiki devir gerçekten zor

Son`NefeS
01.Şubat.2016, 11:27
valla bu devirde yetiyo ,herkesin gözünü para bürümüş , paran yoksa hiçsin evet hiçsin yani,

ama ben kendim hiç bizaman paraya önem vermedim vermemde , ama şimdiki nesile baktığımda içler açısı ,

eskiler nasılmış, tek bi kişi çalışmasıyla bütün evi geçindiriyormuş , babam mesela tek kendisi çalışırdı 3 çocuğunada bakardı , okuttuda bizi yani , ama şimdi bi evde 2 kişi çalışmazsa ne o ev geçine biliyo , nede her istedikleri oluyo, ben çok gördüm çevremde geçinemedikleri için ayrılanlar :(

Devir değil zor olan insanlar şükürsüz ve kanaat etmiyorlar faiz herkesin evinde olduğu içinde bereket yok...

ircpolice
01.Şubat.2016, 11:30
Sağlık konusun da hemfikiriz, ama geri kalan her şey parayla satın alınabilir ben bu düşüncedeyim.
Para huzuru da, mutluluğu da, sevgiyi de, beraberinde getirir.

Son`NefeS
01.Şubat.2016, 11:33
Para bir erkeğin elinde ise kadının kişiliğine bağlı satın alınıp alınamayacağı... aynı şekilde para kadının elinde ise erkeğin kişiliğine bağlı ki burda durum tamamen değişiyor..

ircpolice
01.Şubat.2016, 11:35
@Nokta kanka sen ne diyorsun bu duruma? =)

Misal
01.Şubat.2016, 11:36

tatlım eskıden ne tukedım bukadar fazlaydı nede ınsanların alım gucu hayata bakısları boyle degıldı .suanda kımse kımseye mınnet etmıyor ben calısıyorum bende ayaklarımın ustunde duruyorum dusuncesı oldugu surece o evlılık cok surmuyor bır bahane bulup ayrılıyorlar hersey yıne paraya dayalı malesef...

BOZKURT21
01.Şubat.2016, 11:38
BUDULGAN BOZKURT yorumlarını alalım sadece gülmekle olmaz daha sana ne sorular sorulacak))

Bu konuya yorumum olmasın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ircpolice
01.Şubat.2016, 11:40
Kimse yapmacık olmasın, herkes biliyor ki para varsa huzur var :D

Misal
01.Şubat.2016, 11:41
Sağlık konusun da hemfikiriz, ama geri kalan her şey parayla satın alınabilir ben bu düşüncedeyim.
Para huzuru da, mutluluğu da, sevgiyi de, beraberinde getirir.

sevmedıgınız bırısıyle bırlıkte olursunuz dogru buda genelde ıhtıyacdan maddı acıdan kaynaklı oluyordur fakat onu ne kadar sversınız burası tartısılır gıder durumu olmayan bırını sever onuda onunla aldatırsınız genelde okudugumuz ve duydugumuz bu bırısınden maddı yararlanıp dıgerıyle sevgıyı yasarlar ...

ircpolice
01.Şubat.2016, 11:44
sevmedıgınız bırısıyle bırlıkte olursunuz dogru buda genelde ıhtıyacdan maddı acıdan kaynaklı oluyordur fakat onu ne kadar sversınız burası tartısılır gıder durumu olmayan bırını sever onuda onunla aldatırsınız genelde okudugumuz ve duydugumuz bu bırısınden maddı yararlanıp dıgerıyle sevgıyı yasarlar ...

Bu açıklamanında sonucu mutluluğa gidiyor ama, sonucunda geçicide olsa mutluluk var huzur var insan kendini tatmin ettikten sonra problem yok bence, karşımda ki kişi yesin 3 5 ne olcak para var :D

dipnot: tabi ki ben böyle biri değilim yanlış anlamayın açlıktan evde tahtaları kemiriyorum :d

Zlusya
01.Şubat.2016, 13:47
Medeniyetler kurulup medeniyetler çökertilmiş onunla yüzyıllardır. Ama şükürler olsunki hala bi çok şeye gücü yetemiyor :)
TAMDA BURADA HAVALARA ZIPLAYASIM GELDİ :d

Misal
01.Şubat.2016, 13:51
Medeniyetler kurulup medeniyetler çökertilmiş onunla yüzyıllardır. Ama şükürler olsunki hala bi çok şeye gücü yetemiyor :)
TAMDA BURADA HAVALARA ZIPLAYASIM GELDİ :d

zıpla)))

Zlusya
01.Şubat.2016, 13:56
:tears_of_joy: HİÇ KİMSENİN PARASIYLA KALBİME SAHİP OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜNCE TAAAA YILDIZLARA KADAR HEMDE YELDA CIM..Şahane bir konu.Tşk ler

Misal
01.Şubat.2016, 13:57
:tears_of_joy: HİÇ KİMSENİN PARASIYLA KALBİME SAHİP OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜNCE TAAAA YILDIZLARA KADAR HEMDE YELDA CIM..Şahane bir konu.Tşk ler

harıkasın ben teskkur ederım guzel dusuncelerını paylaştıgın ıcın umarım kalbıne senı en cok mutlu edecek kısı dokunur )

Zlusya
01.Şubat.2016, 13:59
tşk ler.aynı düşünceleri sana iade ederken cebimdeki yıldız tozları birikmişti güzel yürekliler için.üfledim :D

MarjinaL
02.Şubat.2016, 17:56
Sevgi mevgi bilmemde Paranın Alamadı tekşey ZAMAN

BOZKURT21
02.Şubat.2016, 19:30
Yaşadığımız dünyada çoğu zaman insanlar hayat kalitesini maddi bir ölçü bir değer çerçevesinde bakmış bu biraz gerçekçi birazda gri bir bakış açısı. Gerçek diyorum çünkü yaşadığımız dünyada yaşam kalitesi parasal güçle ve onu idare edebilmekle endeksli. Sonradan görme diye isimlendirdiğimiz kimi insanlar geçtikleri süreci inkar edip beğenmişlik maskesi takınıyorlar ve kibirleniyorlar bu tip insanlar paranın gücü ile günümüzde sevgi gibi manevi değerleri olan her şeyin parayla ölçüldüğü bir gerçek.
Paranın kölesi olmuş,sadece parayı amaç için kullanan insanlar günümüzde yok mu? Var.Sahte sevgilerle parası için duygusallık rolü yapıp aldattıkları erkek ve kadınları görsel medyada görüyor,basında okuyoruz.Hatta çevremizde bile duyuyoruz.

Misal
03.Şubat.2016, 13:17
Rahmetli Sakıp Sabancı bir gün sabancı, toyotosa fabrikası yerli corolla'yı ürettiği gün kendisiyle röportaj yapan muhabire arabalara dönerek :" Bak !, bu arabaları ben üretiyorum ama oğluma al kullan diyebiliyor muyum?" demiş.. Baya bir etkilenmiştim bu durumdan... Gerçekten para maddi olan herşeyi satın alabiliyor, ama maneviyatı hiçbir zaman alamıyor ve alamayacaktırda..
MarjinaL cok haklısın zaman...

BOZKURT21
03.Şubat.2016, 15:00
..

BOZKURT21
04.Şubat.2016, 10:33
Para satılık olan her şeyi satın alabilir.Onurunu kişiliğini satarsan onu da satın alır.Parayı akıllı kullananlar için para zamanıda satın alır,ve para bir nefes daha ömrü uzatır,tabii kısaltabilir de.

Para kimi insanı çok mutlu eder ve rahat yaşatır kiminide huzursuzluktan paranoyak eder. Önemli olan paranın neyi satın alabildiği değil senin parayı ne için istediğindir.
Para ile çok ama çok şey yapılabilir,ama parasız da hiç bir şey yapılamaz.

Önceki mesajların hepside doğru ama başka açıdan bakılırsa da hepsi de yanlış oluverir.Düşündüğümüzde para için yapılmış ve bizim asla kabul edemeyeceğimiz o kadar çok şey var ki

Konuyla ilgili gibi duran aklıma geliveren kısa bir fıkra anlatayım:

Bir zengin adam varmış ,arkadaşlarıyla bahse tutuşmuş"kraliçeyle yatmak istesem kabul eder" diye.Gidip kraliçeye"size bir kese altın versem,benimle yatar mısınız" demiş.Kraliçe çok sinirlenmiş,adamı derhal cellatlara verecek ama adam kulağına eğilmiş kraliçenin"kraliçem bir çuval altın versem" kraliçe hala sinirli"sen benim ne çok servetim var bilmez misin de bana bunu teklif edersin" deyip celladını çağırmış.Adam bu kez "kraliçen size bir oda dolusu altın versem " demez mi,kraliçe hala sinirden kuduruyor,cellatlar adamı tutmuş götürecek.Adam kraliçeye eğilip" kraliçem benimle bir gece yatın size bu saray dolusu altın vereyim " deyince kraliçe celladı durdurmuş adamı kendine çekip " sahi verir misin" demiş.

Prometheus
04.Şubat.2016, 10:56
Para satılık olan her şeyi satın alabilir.Onurunu kişiliğini satarsan onu da satın alır.Parayı akıllı kullananlar için para zamanıda satın alır,ve para bir nefes daha ömrü uzatır,tabii kısaltabilir de.

Para kimi insanı çok mutlu eder ve rahat yaşatır kiminide huzursuzluktan paranoyak eder. Önemli olan paranın neyi satın alabildiği değil senin parayı ne için istediğindir.
Para ile çok ama çok şey yapılabilir,ama parasız da hiç bir şey yapılamaz.

Önceki mesajların hepside doğru ama başka açıdan bakılırsa da hepsi de yanlış oluverir.Düşündüğümüzde para için yapılmış ve bizim asla kabul edemeyeceğimiz o kadar çok şey var ki

Konuyla ilgili gibi duran aklıma geliveren kısa bir fıkra anlatayım:

Bir zengin adam varmış ,arkadaşlarıyla bahse tutuşmuş"kraliçeyle yatmak istesem kabul eder" diye.Gidip kraliçeye"size bir kese altın versem,benimle yatar mısınız" demiş.Kraliçe çok sinirlenmiş,adamı derhal cellatlara verecek ama adam kulağına eğilmiş kraliçenin"kraliçem bir çuval altın versem" kraliçe hala sinirli"sen benim ne çok servetim var bilmez misin de bana bunu teklif edersin" deyip celladını çağırmış.Adam bu kez "kraliçen size bir oda dolusu altın versem " demez mi,kraliçe hala sinirden kuduruyor,cellatlar adamı tutmuş götürecek.Adam kraliçeye eğilip" kraliçem benimle bir gece yatın size bu saray dolusu altın vereyim " deyince kraliçe celladı durdurmuş adamı kendine çekip " sahi verir misin" demiş.

yani önemli olan para değil miktarıymış :) güzel fıkra

BOZKURT21
04.Şubat.2016, 11:00
Yani sonuçta para.
Buda kişilerde arz ve talebinin sonuçu

Misal
04.Şubat.2016, 11:27
desenıze kralıceyıde kaybettık))))

BOZKURT21
04.Şubat.2016, 11:43
Gitti valla))

Misal