Misal
08.Şubat.2016, 13:54
DÜĞME KURABİYE2016-02-08 11:20:00
http://img05.blogcu.com/v2/images/big/n/e/v/nevinsahin2/nevinsahin2_1454923112184.jpg
Malzemeler:
250 gram tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Çeşitli renklerde gıda boyası
5 su bardağı un
1 paket damla sakızlı vanilya
Yapılışı:
1- Hamur yoğurma kabının içine; oda ısısında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, nişasta ve pudra şekeri koyup yoğurunuz.
2- Un ve vanilyayı ekleyip yoğurunuz.
3- Hamuru gıda boyası renklerine göre parçalara bölünüz ve gıda boyalarını ekleyip tek tek yoğurunuz.
4- Hamurları ayrı buzdolabı poşetlerine koyup 15-20 dakika dinlendiriniz.
5- Dinlenen hamurları küçük parçalar halinde merdane ile açıp büyük ve küçük şişe, meyve suyu kapakları ile kesip yuvarlak şekiller vererek orta kısımlarını da pipetle delerek düğme şekli veriniz.
6- Düğme şekilli hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizerek 160 derecelik fırında ağır pişirerek ( kızartmadan) alınız.
NOT:Artan hamurlardan elinizle incelterek küçük yuvarlaklar yapıp, azcık üst üste gelecek şekilde bir kaç tane koyup sararak gül şekli verip, ortadan ikiye bölerek pişirebilirsiniz.
http://img05.blogcu.com/v2/images/big/n/e/v/nevinsahin2/nevinsahin2_1454923112184.jpg
Malzemeler:
250 gram tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Çeşitli renklerde gıda boyası
5 su bardağı un
1 paket damla sakızlı vanilya
Yapılışı:
1- Hamur yoğurma kabının içine; oda ısısında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, nişasta ve pudra şekeri koyup yoğurunuz.
2- Un ve vanilyayı ekleyip yoğurunuz.
3- Hamuru gıda boyası renklerine göre parçalara bölünüz ve gıda boyalarını ekleyip tek tek yoğurunuz.
4- Hamurları ayrı buzdolabı poşetlerine koyup 15-20 dakika dinlendiriniz.
5- Dinlenen hamurları küçük parçalar halinde merdane ile açıp büyük ve küçük şişe, meyve suyu kapakları ile kesip yuvarlak şekiller vererek orta kısımlarını da pipetle delerek düğme şekli veriniz.
6- Düğme şekilli hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizerek 160 derecelik fırında ağır pişirerek ( kızartmadan) alınız.
NOT:Artan hamurlardan elinizle incelterek küçük yuvarlaklar yapıp, azcık üst üste gelecek şekilde bir kaç tane koyup sararak gül şekli verip, ortadan ikiye bölerek pişirebilirsiniz.