Leyla
21.Mart.2016, 21:31
Malzemeler;
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2. 5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
Hindistan cevizi tozu
Çikolata sos
Hazırlanışı;
Fincan tatlısı için süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımız da vanilin ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. ( fincanlar ıslatılmaz ise kalıp şeklinde çıkartamazsınız ) Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.
https://www.turkiyemerkezi.com/attachment.php?attachmentid=2240&stc=1
Not; Ben denedim. Fotoğraf şahsıma aittir. Çok güzel, çok hafif bir tatlı oldu. Tavsiye ederim.
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2. 5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
Hindistan cevizi tozu
Çikolata sos
Hazırlanışı;
Fincan tatlısı için süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımız da vanilin ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. ( fincanlar ıslatılmaz ise kalıp şeklinde çıkartamazsınız ) Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.
https://www.turkiyemerkezi.com/attachment.php?attachmentid=2240&stc=1
Not; Ben denedim. Fotoğraf şahsıma aittir. Çok güzel, çok hafif bir tatlı oldu. Tavsiye ederim.