Sır
23.Mart.2016, 19:26
Yaz mevsiminde taptaze dalından tezgahlara gelen bezelyeyi...
Yaz mevsiminde taptaze dalından tezgahlara gelen bezelyeyi şoklama yöntemi ile dondurup, kışın da bu enfes sebzeyi tüketebilirsiniz. Yapmanız gereken; bezelyeleri ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra kaynar suda 1 dakika haşlayın. Buzlu suya alıp süzün. Buzdolabı poşetlerine paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
Yaz mevsiminde taptaze dalından tezgahlara gelen bezelyeyi şoklama yöntemi ile dondurup, kışın da bu enfes sebzeyi tüketebilirsiniz. Yapmanız gereken; bezelyeleri ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra kaynar suda 1 dakika haşlayın. Buzlu suya alıp süzün. Buzdolabı poşetlerine paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.