PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 Nisan 2016 #mobil Kanalı Toplantı Logu

Gamze
01.Mayıs.2016, 02:55
[23:21] <&YeLda> atheNa Kuzey PapatyaM SenciL [FaCıaaa] Aranel_Elensar defne DeLi_OğLaN dreamboy Havari Hayalimm Mahya MaKaRa1453 mayhem MuhtemeL_AsK SaKız SevcaN_ superman tanerrr Özlem ömürrr ıhlamurcicegi
[23:22] <&YeLda> ıyı aksamlar katılımınız için tesekkur edıyorum
[23:23] <&YeLda> kısaca bırseyler dıyıp sozu Gamze ye vermek ıstıyorum
[23:24] <&YeLda> arkadaslar hepınızın emegı cok buyuk kanal ıcın tesekkurler
[23:24] <&YeLda> elınızden geldıgınce kalıtelı bır sohbet ıcın emek verıyorsunuz
[23:25] <&YeLda> sadece son donemlerde bır slm alıp verme konusu dolanıyor
[23:25] <&YeLda> bunlara lutfen takılmayalım her zaman herkes kanala bakamaz yada sızı goremez
[23:26] <&YeLda> bırde bazen genelde oldugumuzu unutuyoruz sohbet anında lan yada bu tarz kelımeler goruyorum
[23:27] <&YeLda> zaman zaman flood yapılıyor bunlardan dolayı uyarı alıyoruz lutfen bıraz daha dıkkat dıyorum
[23:28] <&YeLda> tesekkur edıyorum dınledıgınız ıcın
[23:28] <&YeLda> sozu foundere bırakıyorum
[23:28] <&YeLda> Gamze cım buyur canm

[23:28] <~Gamze> Teşekkür ederim YeLda'cım
[23:28] <~Gamze> atheNa Kuzey PapatyaM SenciL YeLda [FaCıaaa] Aranel_Elensar defne DeLi_OğLaN dreamboy Havari Hayalimm Mahya MaKaRa1453 mayhem MuhtemeL_AsK SaKız SevcaN_ superman tanerrr Özlem ıhlamurcicegi
[23:28] <~Gamze> İyi geceler, hoşgeldiniz
[23:28] <~Gamze> Önem verip toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum
[23:29] <~Gamze> Sizlerinde bildiği gibi, operatör olarak uygulamanız gereken kuralları sizlere bildirmek ve sizlerin de fikirlerini alarak, kanalımızdaki seviyeli sohbet ortamını nasıl koruyabiliriz konuşmak için, rutin olarak toplanıyoruz
[23:29] <~Gamze> Zaman zaman kuralları uygulama konusunda sorunlar yaşanıyor olsa da, kanalımızdaki aile ortamı, sizlerin de sevgisi ve anlayışı sayesinde huzurlu bir şekilde devam ediyor
[23:29] <~Gamze> Daha önceki toplantılarda değindiğim ve her toplantı da değinmeye devam edeceğim en önemli konulardan biri, aop'ların sop'larla olan iletişimi
[23:30] <~Gamze> Kural dışı bir olay yaşandığında, uyarılar aop ya da sop'un özelinde değil #mobil@ kanalında yapılıyor ve görevi gereği sizi uyaran sop'u dinlememeniz ortamın gerilmesine, hatta yetkinizin elinizden alınmasına sebep oluyor
[23:30] <~Gamze> Hiçbir sop bana danışmadan adım atmadığı için, sop'larınızın sizlere söylediği her sözde, her uyarıda benim onayım var
[23:30] <~Gamze> Founder olarak ben sert bir uslup kullanmıyor, emir vermiyorsam, hiçbir sop'um da emrivaki konuşmaz ve sert bir uslup kullanmaz
[23:31] <~Gamze> Sop'larınızın hepsi #mobil kanalı için verdiğiniz emeklere nasıl saygı duyuyorsa, sizlerde sop'larınızın sizler ve kanal için verdikleri emeklere saygı duyun lütfen
[23:31] <~Gamze> Biz bir aileyiz ve bir aile de sevgiden sonra en önemli kavram saygıdır
[23:31] <~Gamze> Hepimizin emek vererek sağladığı seviyeli ve huzurlu sohbet ortamını korumak istiyorsak, birbirimizi kırmadan, saygısızlık yapmadan kanal için elimizden geleni yapmalıyız
[23:31] <~Gamze> Sizlerden ricam, birazdan maddeler halinde sizlere aktaracağım kurallara önem verip, eksiksiz uygulamanız
[23:31] <~Gamze> Şu anda toplantıda olan isimleri bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayıyorum
[23:32] <~Gamze> Toplantıya katılamayan aop'lar içinde, sop'lardan mutlaka kuralları iletmelerini rica ediyorum
[23:32] <~Gamze> Bu toplantıdan sonra "kuralları bilmiyordum" lafını mazeret olarak kabul etmeyeceğim çünkü
[23:32] <~Gamze> Uymanız gereken kuralları bildirdikten sonra, önerileriniz ya da sizi rahatsız eden sorunlar hakkında konuşmak için, hepinize sırayla söz hakkı verilecektir
[23:32] <~Gamze> .
[23:32] <~Gamze>Kural1. #mobil kanalında userle ya da kendi aranızda tartışmak, tehdit, hakaret ve küfür etmek, sebep ne olursa olsun herhangi bir aop'u, useri haksız yere kanaldan atmak yasaktır.
[23:33] <~Gamze> Kural2. Sohbet ettiğiniz başka bir kanalda huzursuzluk çıkarmak, o kanalın yetkililerine özelde ya da kanal genelinde küfür ve hakaret etmek yasaktır.Bu tür davranışlarda bulunan kişilerin yetkisi alınacaktır.
[23:33] <~Gamze> Kural3. Başta Chanserv Founderi olmak üzere, tüm adminlerin uyarılarını dikkate almak ve ona göre davranmak zorunludur.Herhangi bir saygısızlıkta bulunan aop'un, sop'un yetkisi alınır.
[23:33] <~Gamze> Kural4. Gereksiz yere adminlerin özeline gitmek yasaktır.Sorun olduğunda gidilecek kişiler sop'lardır.Adminlere yansıtılması gereken bir sorun olursa sop'lar gerekeni yapacaktır.
[23:33] <~Gamze> Kural5. #mobil kanalında sohbet durduğunda sohbet akışı sağlanmalı, din, siyaset, cinsellik üzerine sohbet eden, Türk - Kürt ayrımı yapan ve Türkçe dışında başka dilde konuşan kişiler uyarılmalı, uyarıyı dikkate almayan user kanaldan atılmalıdır.
[23:33] <~Gamze> Kural6. Her 30 dakika da bir bad nick listesi kontrol edilmeli, kanalın seviyesine uygun olmayan nickler kanaldan uzaklaştırılmalıdır.
[23:34] <~Gamze> Kural7. Küfür ve hakaret yoksa kanalı gereksiz yere temizlemek, flood yapmak kesinlikle yasaktır.Flood yapan aop'lar, sop'lar tarafından uyarılacaktır.
[23:34] <~Gamze> Kural8. Aynı anda iki global kanalda, farklı ya da aynı nickle yetki almak, başka bir kanalın yetkilisine #mobil kanalında aop olması için teklifte bulunmak, baskı uygulamak yasaktır.
[23:34] <~Gamze> Kural9. #mobil@ kanalına gelen useri bekletmeden en kısa sürede yardımcı olmak, haksız bile olsa söz hakkı verip gerekli açıklamayı yapmak zorunludur.+ veren yetkili ilgilenirken, başka bir yetkilinin araya girmesi yasaktır.
[23:35] <~Gamze> Kural10. #mobil@ kanalında gereksiz sohbet etmek yasaktır.Gereksiz sohbet eden aop'lar, sop'lar tarafından uyarılacaktır.
[23:35] <~Gamze> Kural11. Online olmayan yetkililer #mobil@ kanalına "offline" yazarak pc başında olmadığını bildirmek ve #mobil kanalında deop olmak zorundadır.
[23:35] <~Gamze> Kural12. Başka bir aop tarafından banlanan kişinin banını, sormadan başka bir aop'un açması ve herhangi bir konuda aop'ların birbirini uyarması yasaktır.Aop'un uyarılması gerektiğini düşündüğünüz konularda gideceğiniz kişiler, cofounder ve sop'lardır.
[23:35] <~Gamze> Kural13. Saldırıda dahil kanalın modları ile oynamak ve kanalı +M'ye almak yasaktır.Saldırı anında yapılacak tek şey, saldırıyı yapan kişiyi kanaldan atmak ve yazdıklarına göre kanalı temizlemektir.
[23:35] <~Gamze> Kural14. Nick şifresi paylaşımı kesinlikle yasaktır.Hiçbir admin, oper, founder sizden nick şifrenizi istemez.Yetkililerin nicklerinin benzerleri ile gelip, sizden nick şifrenizi isteyenlere lütfen güvenmeyin.
[23:36] <~Gamze> Kural15. #mobil kanalında yetki alan herkes, kanalın genel asayişi ile sorumlu olup, tartışmalarda uzlaştırıcı rol alır.Adaletli olup taraf tutmaz, user hakkı gözetir.
[23:36] <~Gamze> Kural16. Sunucuda hiyerarşik bir düzen vardır.Sop'lar aop'lardan, süpersop'lar sop'lardan, cofounder süpersop'lardan, founder herkesten sorumludur.
[23:36] <~Gamze> Kural17. Gösteriş ya da ego tatmini yapmak için yetki alanlar, hiçbir açıklama yapılmadan silinir.Farkına vardığınız bu tarz kişiler olursa, founder ya da cofoundere bildirmek zorunludur.
[23:36] <~Gamze> Kural18. Kendi başınıza kural koyamaz ya da kuralları değiştiremezsin.#mobil kanalında yetki almayı kabul etmiş herkes, uygulanması gereken zorunlu kuralları da kabul etmiş demektir.
[23:37] <~Gamze> Kural19. Özel hayat, iki kişi arasındaki zıtlaşmalar, yerli yersiz kavgalar kanal yönetimini ilgilendirmez.Profesyonel davranıp bu tarz durumlar kanala yansıtılmamalıdır.
[23:37] <~Gamze> Kural20. Özelde rahatsızlık veren, küfür eden useri kanaldan atmak ve küfür etmek yasaktır.Küfür ettiği tespit edilen aop'un yetkisi alınır ve Chanserv yönetimi tarafından global yasak uygulanır.
[23:37] <~Gamze> Kural21. Özelde rahatsızlık veren, küfür ya da taciz eden kişiler olduğunda, çekinmeden gerekli loglarla birlikte founder, cofounder ya da sop'lara gidebilirsiniz.Bu tarz davranışlarda bulunan kişiler için, user ya da yetkili fark etmez, gereken yapılacaktır.
[23:37] <~Gamze> Kural22. #mobil@ kanalında geçen konuşmaları, bu kanalların dışındaki birine kopyalamak ya da anlatmak kesinlikle yasaktır.
[23:38] <~Gamze> Kural23. Kanalla ilgili bir sorun olduğunda founder - cofounder - sop yoksa gidilecek isimler Biricik - hayta35 - Mortal - Sedat - SitemKaR ya da #chanserv kanalıdır.

[00:39] <&YeLda> Gamze cım varmı eklemek ıstedıklerın
[00:39] <~Gamze> Emekleriniz ve toplantıya olan ilginizden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum
[00:40] <~Gamze> İyi ki #mobil ailesine katılmışsınız ve iyi ki sizleri tanımışım
[00:40] <~Gamze> Hepinizi seviyorum, hepinizin yeri ayrı
[00:40] <~Gamze> İyi geceler
[00:40] <&YeLda> bız tesekkur ederız Gamze ılgıne alakana herkesle tek tek ılgılenmene
[00:41] <~Gamze> Rica ederim YeLda'cım