Hani diyorum keşke bir kere sevsen… Yaa sadece bir kere. Zararsız ziyansız çekip gidebilirim istediğinde ama…
Bir kere sevsen diyorum, hani katıksız, böyle sessizce baksak gözlerimize…
Bir kere sevsen sadece bir kereliğine, bir kere aşk şarkılarını içimize sindirsek birlikte…
Sadece bir kere sevsen, yalınayak geldiğin yöne koşsam hani… Bir film sahnesi gibi…. Ağır çekimde nefes alsak, dakikaya on saniyeyi yaysak…
Çok değil bir kereliğine sevsen diyorum, o kapış kapış satılan ürünler gibi kendimi bir şey zannetsem de…
Bir kere sevsen bir kere, şuurunu kaybetmiş kamyon şoförlerin sigarası gibi çeksem seni derin derin içime.
Yaa çok değil bir kereliğine sevsen, bir şiir yazsam sana, yokluk olsak, hasret koksak, kafiyesiz kalsak…
Sevsen diyorum bir kereliğine, yalnızlığa çelme taksam bir akşam seninle buluşmak için. Sövse arkamdan, tükürse lanet okusa bensizliğe…
Bir kereliğine sevsen diyorum, bir kere de benim için bodoslama atlasan aşk denilen şeye.
Bir kere sevsen diyorum, en düşük şiddetinle, koyuversem geçmişi geleceği düşünsem bir yıldız altında seni.
Bir kere sevsen, sokak arkadaşlarım,sokak lambası, çınar ağacı, ve soğuk kaldırımlar alkışlasa beni…
Bir kereliğine sevsen hani, kitap olsam okusan beni, keşfetsen kimsenin erişemediği gizlere…
Yani bir kere sevsen boyun eğsen aşkımın kıblesine, susarak öğrensek bilinmedik ne varsa geçmişte…
Bir kere sevsen bir kere, yalan olsam söylesen beni arkamdan doğru olsan gelsen kovalasan beni. Buluşsak ortasında bendimizin… Zirve yapsak hikâyelerde ki gibi…
Ve sevsen bir kereliğine, rüya sansam, karabasanım olsan kalkamasam aşkının ağırlığından.
Bir kere sevsen diyorum, hani ötekilerden ziyade en sadeliğiyle… Yudumlasak köpüğünü yalanların… Geride kalsa sen ve ben tüm gerçekliğimizle…
Bir kere sevsen bir kereliğine, sahipsiz kalpler kulüp ü tekel falan zarar etse bir seferinde de.
Bir kereliğine sevsen beni… Düşünsek sonsuzluğa yelken açtığımızı…
Yani bir kere sevsen bir kereliğine şarkı dinlediğimizde sahiplensek habire. Şiirler bizim için yazılmış sansak, sinemada aşkı oynatsalar biz ağlasak…
Bir kere sevsen sadece biiir kere çift olup teke dönmemek için korksak bir çocuk gibi…
Bir kere sevsen beni varlığımı yokluğumu fark etsen, nefesimi hissetsen en zor anında yanı başında.
Bir kereliğine sevsen… Bir kereliğine…
Bir kere sevsen, akıbetimin ardından konuşsalar âşıklardı deseler birbirine.
Bir kereliğine sevsen ve el âlem konuşsa arkamızdan…
Bir kere şiir olsan okusam seni
Bir kere roman olsan kahramanın olsam içinde
Bir film olsan sonunda ben oynasam özgürce
Bir yol olsan sıkıştığımda her defasında koşsam sana doğru
Bir su olsan, yağmurun her damlasıyla aksam sana doğru
Bir umut olsan, giysem masmavi koşsam…
Bir anı olsan, yaşasam seni her andığımda
Bir dalga olsan, yüzemesem yutsan varamadan başka kıyılara
Bir özgürlük olsan, tutsaklığımda kaçsam sana
Bir şans olsan kazansam aşkta son defa
Bir aşk olsan en iyisi…