Google’ın yeni “Telefonunuzu bulunl” uygulaması ile kullanıcılar kayıp telefonlarının yerini artık daha kolay tespit edebilecek

Google’ın “Telefonunuzu bulun (find your phone)” uygulaması, kullanıcıların kayıp telefonlarının yerini tespit etmesini sağlayacak.
Google daha önce de kendi ürettiği işletim sistemi Android’in yüklü olduğu telefonlar kaybolduğunda ya da hırsızların eline geçtiğinde “Android Device Manager” uygulaması ile bulunmasını sağlıyordu. Uygulamanın bir benzeri de iphone telefonlar için Apple tarafından üretilmişti.
Google’ın yeni uygulamasının özelliği ise uygulamanın hem android işletim sistemi olan telefonlarda hem de iphone’larda çalışması…
Yeni uygulama, Google’ın verileri güvende tutma ve gizliliğini korumak için açtığı “hesabım sayfasına” eklendi. Uygulamayı çalıştırmak için Google hesabına giriş yaptıktan sonra hesabım sayfasının altında en altta sol köşede yer alan bu seçenekten yararlanmak gerekiyor.
Uygulamanın çalışması için telefonun konum bilgilerine erişimin etkinleştirilmiş ve Google hesabında oturumun açılmış olması şart. Hesaba erişmek için sesli komut servisini kullanmak da mümkün… Yeni özellik hem pratik hem de adım adım yapılması gerekenleri anlatıyor.
“Telefonunuzu bulun” uygulaması ile telefonunuzun yerini bulup zilini çaldırabilirsiniz. Uygulama ile telefonunuzun ekranını kilitleyip operatörünüze ulaşmanız da mümkün. Bu sayede operatörünüzden SIM kartınızı bloke etmesini de isteyebilirsiniz.

Android Device Manager
Google’ın “Android Device Manager” uygulaması da kayıp ve çalıntı telefonların harita üzerinde bulunduğu konumu belirleyip cihazın ekranını kilitleyebiliyor. Bu uygulama ile kullanıcılar telefonlarının çalındığını düşünüyorsa da “kayıp” modunu açarak hem telefonlarının yerini tespit edebiliyor hem de başkaları tarafından kullanılmasını engelleyebiliyor.