Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu adamlığa geldi...
Sen kalk istersen.
Yerine ve Zaman'ına göre yardımın şekli değişebilir.Aslında maddi yardım yapınca manevi yardım da yapmış oluyoruz.Ben "MADDİ" yardım diyeyim
Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu adamlığa geldi...
Sen kalk istersen.
Manevi desteği tercih ederim. İhtiyacım olduğunda, güvenebileceğim beni ben yapan manevi değerlerimi bana hatırlatacak birinin olması önemlidir. Maddi zorlukları tek başına aşmanın bi yolunu bulursun ama manevi boşlukları tek başına kapatmak gerçekten zor. bazen de imkansız.
Duruma göre değişir ama genelde manevi destek daha önemlidir diye düşünüyorum.
Kimin neye ne olcude ihtiyaci olduguna bagli ama ben yinede maddi diorum cunku Her maddiyatin icinde maneviyat saklidir .. Yinede Dedigim gibi durumuna gorede degisir
Ve görüyorsun ki....
Alnımıza yazılanla....
Gönlümüze kazınan bir
olmuyor…
@KaPLaN bu konuyu ben aydınlatayım istersen ;Yardım anlayışının özünde fedâkârlık vardır.Allah Teâlâ, Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurmuştur:"Rabbinin rahmetini onlar mı bölüyorlar? Dünya hayatında insanların geçimlerini aralarında dağıtan biziz. Birini diğerine iş gördürmesi için kimini kiminden zengin kıldık. Rabbinin rahmeti onların topladıkları yığınlardan hayırlıdır."(Zuhruf, 43/32).Kur'an-ı Kerîm'den öğrendiğimiz bu gerçeği, her birimiz günlük hayatımızda da görmekteyiz.Yaratılıştan gelen bu farklılıkla hayatın içinde yoğrulan insanlar muhakkak birbirlerine ihtiyaç duymaktadırlar.Pek çok ve değişik konuda zengin fakire, güçlü zayıfa başvurmak zorunda kalmaktadır.Bütün insanların ister istemez bir başkasının gücüne, parasına, fikrine muhtaç olduğunu görürüz.Yardım anlayışının özünde fedâkârlık vardır. Maldan sevgiye kadar her şeyin bir başkasına verilmesi söz konusudur.Gelelim konumuza;"Her maddiyatın içinde maneviyat saklıdır" Maddi Yardım yapmakla yoksullar korunmuş olur. Onların maddi ihtiyaçlarının giderilmesi ile fenalık yapmaları önlenir. Çünkü fakirlik ve açlık, zayıf* karakterli insanları çoğu zaman kötülüğe sürükler; hırsızlık yaptırır; haksızlığa iter.Maddi Yardım yapanla yapılan arasında sevgi doğar.Yardım yapılarak topluma kazandırılan kişiler kin, hased,düşmanlık gibi kötü duygulardan kurtulur; zenginlerin mallarında gözü olmaz. Çünkü onların, fakirin hakkını verdiklerini bilirler.Peygamber Efendimiz (asm);"Veren el alan elden üstündür." buyurmuştur.Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, Müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. İşte maddi yardımın içerisinde ki manevi yardımlar,bunları daha fazlada çoğaltabiliriz tabiki.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu adamlığa geldi...
Sen kalk istersen.
Bilal'e anlatır gibi anlatmışsın sağol ama bunlar sadece teori'de kalıyor. müslüman coğrafyasına bakınca Ortalık kan gölü, her türlü sapkınlığı görmek mümkün. yardımlaşmak şöyle dursun birbirlerinin ayağını kaydırmaya çalışıyolar ya da petrol zengini araplar gibi etliye sütlüye karışmadan varlığını sürdürüyolar.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)