Dünyada yemeden önce düşünmeniz gereken birçok tehlikeli yiyecek var. Üstelik bunların çoğu her yerde bulunan yaygın yiyecekler. İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri.

1. Yer Fıstığı



En tehlikeli yiyeceklerden biri olduğuna inanmak zor olsa da, dünyada milyonlarca insanın ölümcül fıstık alerjisi var. Yer fıstığı, alerjide ölüm oranı en yüksek olan gıda.
2. Filiz



Sebze ve meyvelerin her zaman sağlıklı olduğunu düşünürüz. Ancak filizlenmiş gıdalarda salmonella, E.coli ve listeria gibi salgın hastalıklara yol açan bakteriler olabilir.
3. Sosis



Sosis, 10 yaşın altındaki çocukların boğulma nedenleri arasında ilk sırada bulunanyiyecek. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsüne göre günde bir sosisli sandviç, kolon kanseri riskini %20 artırıyor.
4. Ake Meyvesi



Jamaika'nın ulusal meyvesi olan Ake; uygun şekilde yetiştirilmediğinde toksin açısından çok zengindir. Jamaika istifrası adlı hastalığa yol açar. Yoğun karın ağrısı ve kusma ile başlayan bu hastalık; dehidrasyon, koma ve ölüme kadar gidebilir.
5. Domates



En masum sebzelerden biri olarak düşündüğümüz domatesin sapları ve yaprakları ölümcül derecede toksin içerebilir. Domates yaprakları kaynatılarak yapılan bitki çaylarından ölen insanlar raporlanmıştır.
6. Yeşil Yapraklı Sebzeler



Tıpkı filizler gibi; marul, lahana, ıspanak gibi büyük yeşil yapraklı sebzelerde de yüzlerce virüs ve bakteri tespit edilmiştir. Bu tür sebzeleri sirkeli suyla iyice yıkamaya devam.
7. Manyok



Ülkemizde çok yaygın kullanılmasa da, bu bitki yüksek derecede siyanür içerebilir ve bu ölümcül olabilir.
8. Kiraz



Tıpkı elma ve şeftali gibi siyanür içeren kiraz; aşırı şekilde tüketildiğinde kusma, böbrek yetmezliği ve ölüme yol açabilir.
9. Hint Yağı



Bizde daha çok kaş kirpik bakımı için kullanılan Hint yağı, kabızlığa çare olarak da gösteriliyor. Ancak tüketmeden önce çok zehirli olduğunu bilmekte fayda var. Hint yağı üretiminde çalışan işçilerde bulantı, ishal ve hipertansiyon görülmektedir.
10. Fugu (Balon) Balığı



Japonya'da ısrarla tüketilen bu balık, dünya üzerindeki en zehirli yiyecek. Tek bir balık, 30 kişiyi öldürecek güçte. Sadece dişisi zehirli olan bu balık, uzman bir şef tarafından zehrinden arındırılmazsa sonuç kaçınılmaz. İstatistiklere göre Japonya'da 1887-1978 arasında tam 6 bin 925 kişi, yani yılda ortalama 75 kişi bu yemek yüzünden hayatını kaybediyor.
11. Yıldız Meyvesi



Böbrek sorunu olanlar için ölümcül seviyede tehlikeli bir meyveden bahsediyoruz. Bu meyvenin sadece 100 mililitresi nörotoksine dönüşüyor; beyin ve sinir sistemini çökertiyor.
12. Kayısı Çekirdeği



Meyveler çoğu zaman yararlıdır ama çekirdekleri ve onların içindeki tohumları için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Kayısı çekirdeğinin içindeki badem diye adlandırılan tohumun hidrojen siyanür içerdiğini biliyor muydunuz? Ülkemizde ve dünyada badem yiyerek ölenlerin haberlerine sıkça rastlamak mümkün.
13. Durian



Güneydoğu Asya'da çok popüler olan bu meyvenin özünde bazı zehirli tohumlar yer alıyor. Özellikle pişirilmeden yenildiği zaman alkol zehirlenmesine benzer etkiler gösteren sonuçları var.
14. Mürver



Mürver olgunken ve doğru pişirildiğinde tamamen zararsız bir meyve. Ancak bu da yeterli değil. Tohumları, yaprakları ve dalları tamamen ayıklanmalı. Aksi takdirde yoğun bir ishale sebep olacak siyanür ile karşı karşıya kalabilirsiniz ki bu durum ölümcüldür.
15. Mikrodalga Fırında Patlatılan Mısır



Bu pratik olarak gözüken atıştırmalık gözüktüğü kadar masum değil. Birlikte geldiği poşetin içindeki kimyasallarla mısırın içindeki bazı aromaların birleşimi ile ölümcül sonuçlar ortaya çıkabiliyor.
16. Çiğ Kaju



Kaju çok yararlı ve özellikle çiğ olarak tüketildiğinde mükemmel bir besin kaynağı olarak gösteriliyor. Ancak siz siz olun dalından kopardıktan sonra "çiğ kaju yararlı" deyip yemeyin. Çünkü bu halinin çeşit çeşit zehir içerdiği biliniyor. Marketlerde gördüğümüz çiğ kaju ise buhar ile özenle temizlendikten sonra raflara geliyor.
17. Ölüm Şapkası (Mantar)



Çok fazla ölümcül mantar türü olmasına rağmen ölümle ismi anılan bir kaç mantardan bir tanesi bu tür. Yenmesi durumunda 6-12 saat içinde ani ishal, sıvı kaybı, vücut ısısının dalgalanması ile birlikte ölüm ortaya çıkıyor.