"ALLAH RIZASI İÇİN BİZE YARDIMCI OLUN"
Ayvalık Köyü'nde yaşayan ve onbinlerce üyesi bulunan Jirki Aşireti'nin lideri Tahir Adıyaman, köy korucusu olarak 30 yıldan beri devletle birlikte olduklarını hatırlatarak, "30 senedir biz devletle beraberiz, 5 bin nüfusumuz var. Daha önceden bizim bir camimiz vardı. Camimiz küçüktü, bu yüzden yeni ve büyük bir cami yapmak istedik. O gön bu gündür, gücümüz yetmiyor. Köyümüz, halkımız bize yardım etti ama yardım yetmedi. Vali de bize bir sefer yardımcı oldu. Biz çok mağdur olduk camimiz öyle kaldı. Türkiye Cumhuriyeti'ne sesleniyorum; Allah rızası için bizlere yardımcı olun" dedi.
"ALLAH İBADETİMİZİ KABUL EDER Mİ BİLMEM"
Ayvalık Köyü Muhtarı Hüseyin Adıyaman da, 2 dönemden beri muhtarlık yaptığını belirterek, "Bu köyde 2 yıla yakındır bu camimizi yıkmışız. Daha bitirememişiz, imkanlarımız da yok, çok büyük bir camidir. İmkanlarımız olmadığımız için namazlarımızı, ibadetimizi kendi evimizde kılıyoruz. İbadetlerimizi bilmiyorum, kabul ederimi Allah u Talla. Bir zor duruma düşmüşüz ki elimizde kalmış. Paramız da yok ki camimizde böyle kalmış. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Devlet yada hayırsever vatandaşların yardımını bekliyoruz. Çaresiz kalmışız. Allah rızası için bize yardımcı olun. İlk başlarda bir yer tutmuştuk orda Cuma Namazları kılıyorduk ama orası olmuyor. Şimdi herkes evinde kılıyor, o da bazen kılamıyoruz" diye konuştu.
Ayvalık Köyü sakinlerinden Übeydullah Uce ise, toplu kılınan Cuma Namazları'nın sevabının farklı olduğunu hatıratarak, devlet yetkilileri ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade ettti.