Tarçın ile Bitkisel Tedavi
Tarçın ve bal. Muhteşem ikili. İnsan hayatındaki birçok hastalığın merhemi.

Makalemizde, modern bilimin ışığında bal ile tarçının tedavi ettiği hastalıkları sizlerle paylaşacağız. Bu hastalıklara ilişkin, tarçının nasıl kullanılacağını bulacaksınız.

ZAYIFLAMA

1:1 oranında bal ile tarçın karıştırılır. Kaynatılır. Düzenli olarak kahvaltıdan ve yatmadan önce kullanılır. Bu sayede kilo verilir ve vücutta yağın birikmesi engellenir.

AĞRI KESİCİ

Haricen masaj: 1/2 oranında bal, su, tarçın kullanılarak krem elde edilir. Bu krem haricen vücudun ağrıyan yerine sürülür.

Artritli hastalar: Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah, akşam alabilirler. Düzenli kullanıldığında tedavi edici özelliği vardır.
Diş ağrısı: 1:5 oranında tarçın ve bal karışımı ağrıyan dişe uygulanır. Ağrı kesilene kadar günde üç defa uygulanır.

Mide ağrısı: Bal ve tarçın Karışımı yukarıdakilere ilaveten, aynı zamanda mide ağrıları ve mide ülseri için de yararlı olduğu saptanmıştır. Buna ilaveten bu karışım, mide gazlarına da iyi gelir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI

2:1 oranında toz tarçın-bal karışımı ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KALP HASTALIKLARI

Bal ve tarçınla yapılan karışımı kahvaltıda düzenli olarak tüketilirse, atardamarlardaki kolesterolü yok eder. Bu sayede kişi kalp krizinden korunmuş olur.

Bal ve tarçın Karışımı yukarıdakilere ilaveten, aynı zamanda mide ağrıları ve mide ülseri için de yararlı olduğu saptanmıştır. Buna ilaveten bu karışım, mide gazlarına da iyi gelir.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN

Sıcak zeytinyağı, bir kaşık bal, bir tatlı kaşığı toz tarçın karışım yapılır. Elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

YAŞLILIK

Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık hasarlarını önler.