Öncelikle basit anahtarları kopyalamak için herhangi bir makina ve özel ekipmana ihtiyacınız yok. Beş kolay adım ile sizde anahtar kopyalayabilirsiniz
Öncelikle basit anahtarları kopyalamak için herhangi bir makine ve özel ekipmana ihtiyacınız yok. Aşağıda adım adım ”Nasıl Anahtar Kopyalanır ?” basit bir dille ve resimli olarak anlatmaya çalışacağım.
Anahtar Kopyalamak için gerekli malzemeler :
- Çakmak
- Şeffaf Bant
- Konserve Kutusu
- Makas
Çakmak, konserve kutusu ve makas kullanarak beş dakikadan kısa bir süre içerisinde anahtarınızı kopyalayabilirsiniz.
Anahtar Kopyalama Adımları:
- 1. Adım:
Kopyalamak istediğiniz anahtarı resimde görüldüğü şekilde kararana kadar ısıtın. Isıtma işlemi sırasında elinizin yanmaması için cımbız kullanabilirsiniz.
-
Anahtarın tamamen kararmış olmasına dikkat edin, resimde görüldüğü gibi sadece alt kısmının kararmış olması yeterli.
- 2. Adım:
Anahtarın soğuması için kısa bir süre bekleyiniz. Karartılmış olan anahtarı düz bir zemin üzerine koyarak üzerine şeffaf bant yapıştırın. Bant gergin bir şekilde yapıştırılmalıdır ve kaydırma yapmayınız. Aksi halde açmak istediğiniz kilide doğru şekilde yerleştiremezsiniz.
- 3. Adım:
Bant üzerine baskı uyguladıktan sonra hafifçe çıkartınız. Çıkarttığınız bant üzerinde anahtarın izini göreceksiniz.
- 4. Adım:
- 5. Adım:
Konserve üzerinde bulunan bandı kesmek için kaliteli bir makas kullanmanızın kolaylık açısından büyük yardımı olacaktır. Yavaş bir şekilde bant üzerinde görülen izleri takip ederek konserve kutusunu kesin,
-
Kesme işlemini tamamladıktan sonra kopyalamak istediğiniz anahtarın tamamen aynısına ulaşmış olursunuz.
-
Ve artık anahtarınız kullanıma hazır. Gördüğünüz gibi anahtar kopyalama işlemi düşündüğünüz kadar zor değil…