Gerekli malzemeler

2 su bardağı un

2 su bardağı tam buğday unu

1 su bardağı lifli un

Yarım paket yas maya

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım su bardağı zeytin yağ

1 çay kasığı tuz

Yeteri kadar ılık su

Üzeri için

Yeteri kadar yulaf ezmesi, keten tohumu ve kepek

Yapılısı

Karıştırma kabına bütün unları koyun

Tuzunu ekin ve elinizle karıştırıp unun ortasına bir havuz açın

Haşlamış olduğunuz nohutları robota atıppüre haline getirin

Havuza yas mayayı, zeytinyağını az önce ve püre ettiğiniz nohutları koyun

Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ortalama 20 dakika yoğurun

Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı koparıp kenara ayırın

Kalan hamuru yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun

Az önce ayırdığınız yumurta büyüklüğündeki hamuru ikiye bölün ve elinizle uzun yuvarlak fitiller yapın

Bu iki fitil hamurunu yuvarlayarak ekmeğin üzerine çapraz şekilde koyun

Üzerine yulaf ezmesini, kepeği, keten tohumunu serpin

Yarım saat dinlendirmek üzere kenara kaldırın

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına nohutlu köy ekmeğinizi sürün ve pişirin