Gerekli malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı lifli un
Yarım paket yas maya
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı zeytin yağ
1 çay kasığı tuz
Yeteri kadar ılık su
Üzeri için
Yeteri kadar yulaf ezmesi, keten tohumu ve kepek
Yapılısı
Karıştırma kabına bütün unları koyun
Tuzunu ekin ve elinizle karıştırıp unun ortasına bir havuz açın
Haşlamış olduğunuz nohutları robota atıppüre haline getirin
Havuza yas mayayı, zeytinyağını az önce ve püre ettiğiniz nohutları koyun
Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ortalama 20 dakika yoğurun
Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı koparıp kenara ayırın
Kalan hamuru yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun
Az önce ayırdığınız yumurta büyüklüğündeki hamuru ikiye bölün ve elinizle uzun yuvarlak fitiller yapın
Bu iki fitil hamurunu yuvarlayarak ekmeğin üzerine çapraz şekilde koyun
Üzerine yulaf ezmesini, kepeği, keten tohumunu serpin
Yarım saat dinlendirmek üzere kenara kaldırın
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına nohutlu köy ekmeğinizi sürün ve pişirin