Özellikle yaşlanan insanların en fazla korktuğu hastalıklardan biri olan Alzheimer hastalığı sonunda tarihe karışabilir.
Bilim adamları kesin bir çözümü bir türlü bulunamayan Alzheimer hastalığına sonunda bir çözüm bulmuş olabilir. Kobay farelere ağrı kesici etkisi bulunan mefenamik asit veren Manchester Üniversitesi araştırma ekibi, bu asitin aynı zamanda oldukça önemli bir şeyi daha yaptığını keşfetti; Alzheimer hastalığı belirtilerini ortadan kaldırması.
Alzheimer hastalığı belirtileri taşıyan farelere bir ay boyunca mefenamik asit veren araştırmacılar, hafıza kaybı ve beyin iltihabı gibi faktörlerin ortadan kalktığını keşfetti. Bu keşif de araştırmacıları gelecek için oldukça umutlandırdı.

Ancak ortada büyük bir soru var; aynı tedavi yöntemi insanlarda sonuç verir mi?
Deneylerde farelerin kullanılmasının sebebi, farelerin genetik materyallerinin insanlar ile olan benzerleri (hatta bu benzerlik bazı durumlarda %97'ye kadar çıkmakta). Fakat böyle bir benzerliğin olması, farelerde işe yarayan tüm şeylerin insanlarda da aynı şekilde işe yarayacağı anlamına gelmiyor.
Yani bu keşfedilen şeyde de durum aynı. Mefenamik asit Alzheimer hastalığının belirtilerini ortadan kaldırıyor ancak şu an için bu sadece farelerde geçerli bir durum. Araştırmacıların bir sonraki hedefi ise fareler üzerinde daha kapsamlı bir araştırma yaparak, hazır olunduğunda benzer işlemi insanlara uygulamak ve aynı sonucu elde edebilmek.