İlerleyen yaşla birlikte kemiklerin kalsiyum kaybetmesinden kaynaklı olarak zayıflaması,kolay kırılabilir bir hal alması ve delikli bir yapıya dönüşmesi kemik erimesi problemi olarak tanımlanmaktadır. Kemiklerin iç yapısında ve kalitesinde bozukluk meydana gelmesi ve kemik çatısının zayıflaması rahatsızlığı olan kemik erimesinde ortaya çıkan belirtiler dikkate alınmazsa sorun giderek ilerler ve hastalar çok sıkıntılı bir hayat sürer. Ancak erken dönemde tedavi metotları uygulanmaya başlara hastaların yaşama ömrü uzar ve hayatlarını kaliteli bir şekilde sürdürmeye devam ederler.
Peki, kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Kemik erimesi yani tıp dalındaki adıyla osteoporoz belirtileri belde, sırtta, ellerde, omuzlarda, kalça kemiğinde ve kaburgada kendini göstermektedir. Kemik erimesinin belirtilerinin başında ise bel ve sırt ağrıları gelmektedir. Kemik erimesine yakalananların büyük çoğunluğunda bel ve sırt ağrıları oldukça şiddetli bir şekilde kendini hissettirir. Boyda kısalma olması da kemik erimesinin belirtileri arasındadır. Aynı zaman da sırtta kamburlaşma, omuzların yuvarlak bir biçim alması gibi belirtileri de bulunmaktadır.
Kemik erimesinin daha şiddetli olduğu ilerleyen dönemlerinde ise kırıklar ortaya çıkar.Özellikle de omurgada yaşanan kırıklar hastaların yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkiler. Omurgada kırık olmasının yanı sıra el bileği kemiklerinde, kaburga kemiklerinde ve kalça kemiğinde de kırıklar husule gelir. Hasta en ufak bir çarpma anında bile kemik kırıkları ile karşılaşır. Kemik erimesine bağlı kemik kırıklarının meydana gelmesi hastaların zor bir hayat yaşamasına sebep olacağı için, sorun en erken dönemde kontrol altına alınmalıdır.