Ekinezyanın Yararları - Kirpi Otu
Ekinezya ( Kirpi Otu ); Vücudun daha dirençsiz olduğu başta kış mevsimi olmak üzere mevsim geçişlerinde kullanılmasında büyük yarar vardır. Ekinezya, sağlıklı doku ile hastalığa neden olan mikroorganizmaların arasındaki doğal bariyeri yok eden enzim oluşumunu
Ekinezya ( Kirpi Otu ); Vücudun daha dirençsiz olduğu başta kış mevsimi olmak üzere mevsim geçişlerinde kullanılmasında büyük yarar vardır.
Ekinezya, sağlıklı doku ile hastalığa neden olan mikroorganizmaların arasındaki doğal bariyeri yok eden enzim oluşumunu engellemede, akyuvarların üretimini ve aktivitesini arttırmada doğal bir destektir. Domuz gribinde de çok etkili olduğu anlaşılmıştır.
Ekinezya ( Kirpi otu ); Solunum yolu rahatsızlıklarında ( grip, nezle, soğuk algınlığı ) idrar yolu iltihaplanmaların ve geç iyileşen yaraların tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
Ekinezya ( Kirpi otu ); Yüksek miktarda C vitamini bulunur, bağışıklık sistemini güçlendirir, boğaz ve diş ağrılarında kullanılır. Sedef , egzama ve akne tedavisinde kullanılır. Kanser önleyici, akyuvar sayısını yükselterek bakteri ve virüslerin yok edilmesinde yardımcı.
Ekinezya Çayı Hazırlanışı
Bir su bardağı kaynamış su içerisine bir tatlı kaşığı eklenir 10 dk. demlendirilir. Gün içerisinde 3 fincan içilebilir.
Bilinen bir yan etkisi yoktur fazla tüketmemek gerekir.