Geçtiğimiz hafta Ankara'da IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, IŞİD'in 'kitabevi' olarak bilinen beş katlı bir binayı çocuklara eğitim vermek amacıyla kullandığı ortaya çıktı.
Arşiv: AA/ Mehmet Ali Özcan
Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberine göre yaşları 9 ile 17 arasında değişen çocukların Ankara'da yer alan bu binadaki dairelerde yatılı olarak kaldıkları öğrenildi.
Örgüt üyeleri kitabevi olarak bilinen binayı aylık 4 bin liraya kiralamış ve binada 25’i kız 30 çocuğa eğitim verilmiş
Fotoğraf: Milliyet
Ulucanlar Caddesi’nde yer alan beş katlı binanın kitabevi olduğuna dair hiçbir ibare yer almıyor.
Habere göre 'Koruma altına alınan' çocukların bazıları ailelerine, bazıları ise aile fertlerinin gözaltında olması sebebiyle yakınlarına teslim edildi.
Binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği belirtiliyor
Ek olarak Ankara’da örgüt üyelerinin kendilerini kamufle etmek için sakallarını kestirdikleri, seyyar satıcılık yaparak günlük yaşamlarını sürdürmeye devam ettirdikleri öne sürülüyor.
Bir ara tevhit bayraklarıyla dolaşılan Hacıbayram Mahallesi’nde örgütün sohbet toplantıları yaptığı belirtilen küçük binanın yıkıldığı aktarılıyor.
6 ilçeye düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı
İddialara göre, geçtiğimiz aylarda bu semtteki terör örgütü üyeleri Çubuk’ta yer alan Saray caddesi taraflarına taşındı. Polis geçtiğimiz günlerde Çubuk ve Altındağ’ın aralarında bulunduğu 6 ilçeye IŞİD operasyonu düzenlemiş 17 şüpheliyi de gözaltına almıştı.