Bereket Macununun Faydaları
Bereket Macununun Yapılışında Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

Latin çiçeği, Kişniş tohumu, Hindistan cevizi, Karanfil, Kekik,Tarçın, Yumurta, Bal.


Hazırlanış Şekli:
* Birer tutam latin çiçeği ve kişniş tohumu, yarımşar tutam kekik, karanfil ve tarçınla birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım suları çekilinceye kadar kaynatılarak pişirilir.

* Sıkılarak elde edilen karışıma, macun kıvamına gelinceye kadar yarım avuç hindistan cevizi ilave edilerek bal ile yoğrulur. Hazırlanan macun yumurta akı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır.

* Soğuk algınlıklarından rahatsızlık çekenlere tavsiye edilen Bereket macunundan, günde üç çorba kaşığı yenir.