Yüzünüzde çıkan sivilceler kadar vücuttaki sivilcelerle de başınız dertte olabilir. Bir çok insan yüz bölgesi haricinde vücudunun çeşitli bölgelerinde çıkan sivilcelerden şikayetçi. Peki bu sivilceler neden vücudunuzun o bölgesinde çıkıyorlar düşündünüz mü? Vücut haritasından sivilce bölgenizin numarasına göre açıklamasına bakabilirsiniz.
1. ve 2. Bölge: Aşırı StresHassas ve duygusal bir dönemdeyseniz stresin etkisi ile bu bölgelerde sivilcelenme olabilir. Omuzlarınızdaki sivilcelerin temizliğine özen göstermelisiniz. Kaşımaktan ve kabuklarını kaldırmaktan kaçının.
3. Bölge: Hormonların etkisi altındaSaçlarınızın yüzünüze ve boynunuza değmesi de sivilcelerin oluşumunu tetikler. Boğazlı kazaklar ve benzeri boynunuzun hava almasını engelleyen aksesuar ve giysilerden uzak durun. Boğaz ve boyun bölgesindeki sivilcelenmeler genelde hormon kaynaklı oluyor.4. ve 5. Bölge: Vitaminlere dikkat
Vücudunuzda bazı vitamin eksikliklerinde bu bölgelerde sivilcelenme görülebilir. Elbette tüy köklerinin tıkanması sonucu sivilcelenme durumu da olabilir. Bunu kese yaparak ve yoğun nemlendiriciler kullanarak çözebilirsiniz.
6. Bölge: Beslenme ve diyetYağlı, baharatlı ve asitli yiyecekler ve sağlıksız bir beslenme düzeni bu bölgenizde sivilcelenmeye neden olabilir. Eğer bunlara özen gösteriyorsanız ve hala sivilceleriniz varsa mantar olması büyük olası. Beyaz uçları olan bu sivilceler mantar olabilirler. Boynunuzun hava almasını sağlayın. Terlediğinizde terli giysileriniz bu bölgeye temas etmesinden kaçının.7. ve 8. Bölge: Sindirim ya da Sinirler
Bu bölgede çıkan sivilcelerin bir çok nedeni var aslında. Saçlarınız için kullandığınız ürünler, giydiğiniz kıyafetler banyoda elinizin ulaşamaması gibi bir çok sebebi bulunuyor. Bunların bir çoğuna dikkat ediyorsanız ve hala bu bölgedeki sivilcelerden şikayetçi iseniz bunun nedeni uyu düzeniniz ve beslenme programınız olabilir. Uykunuzu düzene sokup kalorili gıdalardan uzak durmayı deneyin.
9. Bölge: Kan şekeri ihtimali
Bu bölgede genelde sivilce pek görülmez. Eğer giydiğiniz dar giysilerden ve epilasyondan kaynaklanmadığına eminseniz bir uzmana görünmenizde fayda var.
10. Bölge: Temizlik ve hijyen
Bu bölgelerde görülen sivilceler genelde epilasyon kaynaklı oluyorlar. Veya epilasyon sonrası açık kıl köklerine yeteri hijyen önlemi alınmaması sonucu karşılaşılabiliyor. Kasık ve genital bölgelerinde çıkan akneler için diğer bölgelere kıyasla en geç iyileşen akneler diyebiliriz. Sadece su ile temizlenerek kuru kalmasını sağlamanız gereken bu bölge oldukça hassas. Tabi bir ihtimal olarak cinsel yolla bulaşan hastalıkları da göz önünde bulundurmalısınız. 11. ve 12. Bölge: Alerji veya hassas cilt tipiKozmetik ürünlere alerjiniz varsa ilk olarak bu bölgelerde alerjinizi gözlemleyebilirsiniz. Çok ince ve hassas cilt tiplerinde de bu bölgelerde sivilcelenme olabilir. Kullandığınız duş jelini, kremi ve deterjanı tekrar gözden geçirmelisiniz.13. ve 14. Bölge: BeslenmeTemizliğinize özen gösterdiğiniz halde bu bölgede sivilcelenme oluyorsa giydiğiniz iç çamaşırlarının pamuklu ve dantelsiz olmamasına dikkat edin. Dar iç çamaşırı seçimi de hava almayı engellediği için sivilcelenmeye neden olabilir. Eğer sebebi bunlarda değilse beslenmenizle ilgili büyük hatalar yapıyor olabilirsiniz. Abur cuburlardan ve yağlı gıdalardan uzak durarak sivilceleri biraz önleyebilirsiniz. Temizlik ve hijyen kurallarını es geçmeden doğru bilgilerle ilerleyerek çözümü ***ette mümkün. Silvilceleriniz genetik olabilir yada hormonlarla alakalı olabilir. Sivilceleriniz size mesaj da veriyor olabilirler onları dikkate alın. Dış etkenlerden kaynaklanmayan sivilce ve akneler ciddi hastalıkların habercisi olabilirler. Bu tip durumlarda bir uzmana danışmanızda fayda var.