PRP destekli saç ekimi, robotik saç ekimi, kök hücre katkılı saç ekimi, motorlu FUE, traşsız FUE… Liste uzayıp gidiyor! Peki bu saç ekimi yöntemlerinden hangisi size uygun?
Saç ekiminin yöntemlerini değerlendirmek için önceliklesaç ekiminin adımlarına bakalım:

  1. Saçın kısaltılması ya da tıraş edilmesi
  2. Ekim yapılacak bölgede planlama yapılması
  3. Lokal anestezi ile bölgenin uyuşturulması
  4. Köklerin toplanması
  5. Köklerin ekime hazırlanması
  6. Saçların yeni yerlerine ekilmesi


Medikal literatürde kabul edilmiş iki farklı saç ekimi metodu vardır. Birincisi köklerin tek tek enseden toplandığı FUE yöntemidir. ve ikincisi de FUT tekniğidir. Her iki yöntem de köklerin toplanması için geçerlidir.
Ancak internetteki aramalarda ve tıp merkezlerinin kendi tanıtımında sık sık alternatif yöntemlerden, değişik isimlerle bahsedilir. Diğer tüm tedavi şekilleri; saç ekimi adımlarının farklı adımları ile ilgilidir – tamamı FUT ya da FUE tekniğinin farklı varyantlarıdır.
Bunlardan bazılarını sizin için derledik;

Traşsız FUE – Bu yöntemde saçlar kazınmaz; medikal misafirin uygunluğuna göre kökler oldukları şekilde toplanır ve yeni yerlerine yerleştirilir. Avantajı, kişinin girişim sonrasında sosyal hayatına daha hızlı dönebilmesidir. Dezavantajı, girişim çok uzun sürer ve kök alınırken zarar görebilir.
PRP destekli saç ekimi – Bu yöntemde medikal misafirimizin kendi kan hücreleri ile desteklenir. Saç ekimin hemen öncesinde medikal misafirimizden alınan kan özel bir yöntemle ayrıştırılır ve oluşan plazma başa uygulanır. Avantajı, yeni ekilen saçların yeni yerlerindeki yaşama oranını hali hazırda zaten yüksek olan %90’lardan yaklaşık %5 daha arttırmaktır. Dezavantajı, saç ekimi yerini tutamaz.
Robotik saç ekimi – Bu yöntem FUE ile bire bir aynıdır. Sadece kökler bir cerrah tarafından panç ile değil; doktor gözetiminde bir robot tarafından çıkartılır. Avantajı, girişimi cerrahın daha kolay gerçekleştirebilmesidir. Dezavantajı, doktordan çok teknisyen kullanır.
IceGraft – Bu yöntemde kökler yeni yerlerinde ekime hazırlanırken vücuttan dışarıda bekletildikleri bu süreçte yaşam oranlarını arttırmak için özel bir laboratuvar sıvısında bekletilirler. Hedef, vücut dışında bekleyen köklerin en etkili şekilde korunmasıdır.