İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kadınların halka açık yerlerde bisiklete binmesini yasaklayan fetva yayınlamasının ardından İranlı kadınlar fetvaya tepki olarak sosyal medyada bisiklete binerken çektikleri fotoğrafları paylaşmaya başladı.

KADINLARA PROTESTO ÇAĞRISI
İranlı kadınlar Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları fotoğraf ve görüntülerde Hamaney'in bisiklete binmenin kadınların iffetine tehdit oluşturduğuna yönelik fetvayı protesto ederken ülkedeki kadınları da protesto kampanyasına destek vermeye çağırıyor.

FETVADA 'KADINLARIN NAMAHREMİN GÖRECEĞİ YERLERDE BİSİKLETE BİNMESİ HARAMDIR' DENİLDİ

Dini liderin ofisine ait internet sitesinden (leader.ir) pazartesi günü yayınlanan fetvada, "Kadınların halka açık ve namahremin göreceği yerlerde bisiklete binmesi haramdır" ifadeleri kullanılmıştı. İran'ın en üst otoritesi kabul edilen dini liderin fetvaları fiili olarak kanun hükmünü taşıyor.

است


  • 18 سپتامبر 2016 - 28 شهریور 1395

همرسانی


Image copyrightGETTY
Image caption
در ایران قانونی علیه دوچرخهسواری زنان وجود نداردآیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، در حکمی که امروز یکشنبه ۲۸ شهریور در سایت رسمی او منتشر شده، دوچرخهسواری زنان در مجامع عمومی را حرام دانسته است.
در صفحهای با عنوان "دوچرخهسواری بانوان" در سایت رهبر ایران، از او درباره انتشار خبری از طرف دفترش مبنی بر جایز بودن دوچرخهسواری زنان "با رعایت نکات شرعی" سوال شده و درباره صحت و سقم این خبر توضیح خواسته شده است.
در جوابی که به این سوال چاپ شده به صراحت گفته شده است که "دوچرخهسواری بانوان در مجامع عمومی و نیز در جایی که در معرض دید نامحرم باشد، حرام است".
حدود سه هفته پیش شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهور ایران در امور زنان و خانواده، در توئیتر خود نوشته بود که "طبق اعلام دفتر رهبر انقلاب دوچرخه سواری بانوان با رعایت موازین شرعی بلامانع است".
خانم مولاوردی این توئیت را در ارتباط با طرح "سهشنبههای پاک" یا "یک روز بدون خودرو" منتشر کرده بود که طرحی برای استفاده از دوچرخه به جای وسایل نقلیه آلاینده در روزهای سهشنبه است.
در واکنش به این توئیت، حدود یک هفته پیش خبرگزاری فارس هم پاسخ دفتر آیتالله خامنهای را به استفتای این خبرگزاری درباره دوچرخهسواری زنان منتشر کرد.
در پاسخ دفتر آیتالله خامنهای به خبرگزاری فارس آمده بود که "دوچرخهسواری بانوان در مجامع عمومی و در منظر نامحرم، غالبا موجب جلب نظر مردان و در معرض فتنه و به فساد کشیده شدن اجتماع و منافی با عفت بانوان است و لازم است ترک شود و در صورتی که در منظر نامحرم نباشد اشکال ندارد".
این طرح که در نقاط مختلف ایران انجام میشود، حدود یک ماه پیش به دلیل برخورد نیروی انتظامی با دوچرخهسواران زن در بعضی مناطق خبرساز شد و به همین دلیل موضوع دوچرخهسواری زنان در معابر عمومی دوباره مطرح شد.
در اعتراض به این برخوردها، تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن دوچرخهسواران مرد و زن پلاکاردهای "آری به حق دوچرخه سواری زنان" را روی دوچرخهشان نصب کرده بودند یا در دست داشتند.
با وجود اعمال برخی محدودیتها در ایران قانونی که به صراحت دوچرخهسواری زنان را منع کند وجود ندارد.



همرسانی چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید