Ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığının bölünmez bir parçası olduğunun altını çizen Diş Hekimi Recep Eşkar, diş bakımı eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini vurguladı, “Bu nedenle karnelerde kişisel ve sosyal beceriler notlarının olduğu bölüme ağız ve diş sağlığı notunun da eklenmesi gerekir” dedi.





  • Anaokulu’ndan başlayarak, ilköğretim çağındaki çocuklara ağız ve diş bakımı öneminin öğretilmesi ve ömür boyu sürmesi gereken bu alışkanlığın kazandırılması, çocuğun ileriki yaşlarda rahat etmesini sağlayacak önemli bir faktör.



  • Bu duruma dikkat çeken Diş Hekimi Recep Eşkar, “Bu nedenle karnelerde kişisel ve sosyal beceriler notlarının olduğu bölüme ağız ve diş sağlığı notunun da eklenmesi gereklidir” önerisinde bulundu.



  • Birçok hastalığın, ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklandığına vurgu yapan Eşkar, “Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilinçlendirmek, onlara diş fırçalama alışkanlıklarını kazandırmak ve bu konuda onları teşvik etmek en büyük sorumluluklarımızdan biridir.” dedi.



  • Çocuklara ve ailelere verilecek ağız ve diş hijyen eğitiminin olumlu bir fark yaratabileceğini vurgulayan Diş Hekimi Eşkar, “Çocukların gelişim ve büyüme dönemlerinde ailelerinin ve öğretmenlerinin etkili olduğu düşünülürse MEB ile ortak bir çalışma yapılması, çocukların ağız ve diş sağlığı açısından önemli bir aşama kat edilmesini sağlayacaktır. Karnelerde yer alan kişisel ve sosyal beceriler notlarına eklenecek ağız ve diş sağlığı notu ile çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını aşılayarak, ağız ve diş sağlığını önemseyen sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayabiliriz” diye konuştu.