Yazar : Paul Jerry
Uyarlama : Batuhan Kırımlı
Ders Konusu : Asp Öğreniyorum
Anlatım Tarihi : 28.KASIM.2006
Uzun bir aradan sonra yeniden asp öğreniyorum yeni bölümüne sonunda bir vakit ayıra vereceğimin mutluluğunu yaşamaktayım bu kadar uzun sürmesinden dolayı asp öğrenmek isteyen arkadaşlarımdan şimdiden özür dileyerek söylemek istediklerimi kısa keserek asp öğreniyorum konumuza dönmek istiyorum.
TextStream Nesnesi
TextSream nesnesi sayesinde Sunucunun bilgisayarında yeni dosya oluşturmak veya varolan dosyaya ek yapılabilir.
Metin dosyası oluşturma
Metin dosyasına ek yapma
TextStream Nesnesi
Metin Dosyası Oluşturma (CreateTextFile)
ASP sayfaları sayesinde sunucu üzerinde bir text dosyası oluşturulur yada bu text dosyasına ek yapabiliriz.
Kod:
<html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO 8859-8"><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254"><title>Textbox</title></head>
Bu sayfa açıldığı anda sunucu üzerinde bir text dosyası oluşturulacak ve içerisine yazı yazılacaktır.
Kod:
<%set dn=server.createObject("scripting.filesystemobject ")set setdn=dn.createtextfile("E:.txt",2)setdn.writeline ("WEBDERSHANESI.NET")setdn.closeset setdn=nothingset dn=noting%></html>
Evet arkadaşlar şimdi asıl konularımıza gelmek istiyorum sizlere ileri zamanlarımda ayrıntılı bir şekilde anlatımlarım olacaktır. Bu ayrıntılar konular aşağıda belirttiğim konuları kapsamaktadır.
Cookies
Cookies oluşturmek
Cookies'lerin silinmesi
Cookieslerin alt anahtar ile kullanılması
AdRotator
Metin dosyasından okuma
Metin dosyasından satır okumak
Form elemanları ile text dosyasına yazdırmak
Ziyaretçi defteri oluşturma
Form etiketlerinden bilgi alma
ASP'de Dosya işlemleri
FileSystemObject nesnesi
File nesnesi
Folder nesnesi
Drive nesnesi
ASP'de Veritabanı
Veritabanı Kavramları
SQL dili
Veritabanına bağlanmak
ASP ve SQL ile veritabanına işlemek
Uygulamalar
Sayfaları Şifrelemek
Ziyaretçi defteri oluşturma
Arama yapma
Yukarıda belirtmiş olduğum konular hakkında en kısa zamanda sizlerle beraber asp öğreniyorum ders konumuzu hızlı bir şekilde ilerleteceğiz.Şimdi sizlere iyi çalışmalar dilerimkolay gelsin.