Ahmedi Macunu Nasıl Yapılır
Ahmedi Macununun Yapımında Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

Üzerlik tohumu, Zencefil, Raziyane, Darçın, Ceviz içi, Karanfil, Badem yağı, Pekmez.

Hazırlanış Şekli:
* Bir tutam zencefil ve üzerlik tohumu, yarım tutam darçın ve karanfille birlikte bir avuç ceviz içi dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım suları çekilinceye kadar kaynatılarak pişirilir.

* Sıkılarak hazırlanan karışıma, macun kıvamına gelinceye kadar bir tutam raziyane tozu ilave edilerek pekmez ile yoğrulur. Elde edilen macun, badem yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır.

* Bünyeyi kuvvetlendiren Ahmedi macunundan sabah ve akşam birer çorba kaşığı yenir.