MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, “Malum ve meşum bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum. Görüyorum ki, her kafadan ayrı ve afaki sesler çıkıyor” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlık sistemiyle ilgili partisinin tavrına yönelik eleştirilere Twitter'dan yanıt verdi.
Bahçeli, "Malûm ve meşûm bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum. Görüyorum ki, her kafadan ayrı ve âfâki sesler çıkıyor. ‘Üslûbuyla beyan aynıyla insandır’ sözünün hakkını veren ya da ihlâl eden pek çok şahsiyeti ibretle, ilgiyle izliyor, gözlemliyorum" dedi.
Takip et
Devlet Bahçeli
✔@dbdevletbahceli
Malum ve meşum bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum. Görüyorum ki, her kafadan ayrı ve afaki sesler çıkıyor.
18:25 - 20 Ekim 2016
MHP liderinin açıklamaları şöyle:
Bir düşünceye, bir fikre, bir ülküye mutlak yöneliş, ancak ruhuyla bağlanmasını, özüyle kavramasını bilen vasıflı insanların harcıdır. Yaygın ve yerleşmiş bir aşağılık duygusuna kapılanların yegâne işi çarpıtmak, meslekleri saptırmak, mektepleri sahtekârlıktır. Dillerine ve vicdanlarına kilit vurulanların hakikatli bir haysiyet çizgisini savunmaları bir yana bunu idrak ve ifadeleri bile zordur. Malum ve meşum bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulundum. Görüyorum ki, her kafadan ayrı ve afaki sesler çıkıyor.
"Evet mi, hayır mı diyeceğimizi soruyorlar"
"Üslubuyla beyan aynıyla insandır" sözünün hakkını veren ya da ihlal eden pek çok şahsiyeti ibretle, ilgiyle izliyor, gözlemliyorum. Türkiye akıntıda sürükleniyor, selin önünü alalım, gerekirse baraj yapalım diyorum; evet mi, hayır mı diyeceğimizi soruyorlar.
"Sanki duvara konuşuyorum"
Takip et
Devlet Bahçeli
✔@dbdevletbahceli
Devlet düğümlendi, sistem tıkandı, rejim krize doğru gidiyor uyarısında bulunuyorum; duymayıp TBMM’nde ne yapacağımızı soruşturuyorlar.
18:27 - 20 Ekim 2016
Devlet düğümlendi, sistem tıkandı, rejim krize doğru gidiyor uyarısında bulunuyorum; duymayıp TBMM'nde ne yapacağımızı soruşturuyorlar. Filli dayatma var, bu imhanın finali olabilir kaygısı taşıyorum; referanduma evet mi hayır mı diyeceğimizi sorguluyorlar.
Ülkenin nefes darlığı çektiğini, Türk devletinin hukukla yollarını çatallaştırdığını seslendiriyorum, ne gezer, sanki duvara konuşuyorum. Geleceği düşünelim, nesilleri güvenceye alalım, uzlaşıp konuşalım; gerekirse millete gidelim diyorum, burun kıvırıyorlar, sırt dönüyorlar.
Eline kalem alan sanırsınız alleme! Ekrana çıkan sanırsınız arif ve alim! Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Ama artık deniz bitti.
"Türkiye'nin kuyusunu kazanları kazıyıp atalım"
Takip et
Devlet Bahçeli
✔@dbdevletbahceli
Bahçeli diyorlar, yeni ne oldu da farklı bir pozisyon aldı? Hece hece anlatacaktım, vazgeçtim kara tahta başına geçip tek tek izah edeceğim.
18:29 - 20 Ekim 2016
Bahçeli diyorlar, yeni ne oldu da farklı bir pozisyon aldı? Hece hece anlatacaktım, vazgeçtim kara tahta başına geçip tek tek izah edeceğim. Ağır kazan geç kaynarmış, bizim ne dediğimizi anlamamakta diretenlerin kafalarında bir sorun yoksa niyetlerinde bir bulanıklık var demektir. Tam bir ittifak, tam bir ittihat, tam bir tesanüt ve tazimle meselelerimizin kilidini açalım, Türkiye'nin kuyusunu kazanları kazıyıp atalım.
Devletimizin ve milletimizin ebedi muhafızları olan dökülmüş şehit kanları, yapılmış fedakarlıklar boşa gitmesin, heba olmasın. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Kahraman kaldığı noktadan yeniden başlar. Türkiye'nin varlığı için kalkalım ve başlayalım. Bize de bu yakışır."
Bahçeli ne demişti?
Bahçeli, başkanlık sistemi konusunda partisinin tavrıyla ilgili "Son kararı halk versin" demişti.
Bahçeli, "Türkiye'de fiili bir durum vardır ve bu çözülmelidir. Ülke yönetimi anayasaya uygun değildir, suç işlenmektedir. Ya Cumhurbaşkanı filii başkanlık zorlamasından vazgeçsin ki bizce en doğrusu budur ya da fiili durumun hukuki boyut kazanabilmesinin süratle yolu aransın" demişti.
Bahçeli, düzenlemenin referanduma gitmesi için Meclis’te AK Parti’ye destek olabileceklerinin altını çizmişti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise başkanlık sistemiyle ilgili teklifin Ocak ayında Meclis’e gelebileceğini, teklif geçerse Nisan ayında da referanduma gidilebileceğini söylemişti.