ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan 46 yaşındaki Khalil Rafati, 13 yıl önce evsiz bir eroin bağımlısıyken şimdi milyoner bir iş adamı. Düşkünlükten sağlıklı yaşama uzanan yolda gerçekten çok ilham verici bir hikayesi olan Khalil'in öyküsünü birlikte okuyalım!
Toledo / Ohio’da yaşayan Khalil, Los Angeles’a cinsel tacizle geçen çocukluğundan kaçabilmek için gelmişti.
New York Times’ın haberine göre; çocukluğunda cinsel istismara da uğramış olan Khalil, çareyi doğduğu topraklardan kaçarak ‘taşı toprağı altın’ Los Angeles’ta yeni bir hayat kurmakta bulmuştu.
Melekler Şehri'ne kadar bir kez bile durmadan araba kullanacak kadar azimli; hayatını değiştirmek konusunda ise kararlıydı.
Los Angeles’a ilk geldiği zamanlarda Khalil için her şey iyi gidiyor; kötü talihinin değişeceğini hissediyordu.
Ve gerçekten de Hollywood'da şansı yaver gitmişti. Spor arabalar için bir oto kuaförü açmıştı ve müşterileri arasında Elizabeth Taylor, Guns N' Roses gitaristi Slash, Oscar ödüllü aktör Jeff Bridges gibi isimler vardı.
Fakat her şeyin düzelmeye başladığı bu noktada, Khalil kritik bir hata yaptı.
Oto kuaförlüğünün yanı sıra, marihuana torbacılığına başlamıştı. Burada da işleri iyi gidince, ecstacy ve ketamin satışına terfi etti.
Ve bir gece, eroinle tanıştı.
Kısa süre sonra da bağımlı hale geldi.
2001 yılında Malibu'daki bir ev partisinde aşırı doz sebebiyle neredeyse ölümden döndüğü halde, kullanmayı bırakamadı. Ertesi yıl, bulunduğu mekanı silahlarla basarak ortalığı dağıtan sokak çetesinden de bu sayede kurtulmuştu: Khalil o esnada tuvaletteydi ve eroin vurmakla meşguldü.
Khalil'in o günlerini anlattığı "I Forgot to Die" (Ölmeyi Unuttum) isimli bir kitabı bulunuyor.
Khalil ne zaman ki 2003'te kendisini Los Angeles şehir hapishanesinde buldu; kendi tabiriyle artık "dibin dibini" görmüş olduğuna karar verdi.
"Benim için, artık dibe doğru kazılabilecek bir derinlik kalmamıştı. Yolun sonuna varmıştım. Ben bitmiştim."
48 kiloya kadar düşmüştü ve mide ülseri kaynaklı dayanılmaz ağrılarla boğuşuyordu. Fotoğrafta, eski ve şimdiki halini görüyoruz.
Böylelikle Khalil, kendisini bu bataktan çıkarma kararını verdi.
Kafayı sağlıklı ve ayık olmaya takmıştı. Bulunduğu ortamları, yeyip içtiklerini tümden değiştirdi ve yoğun biçimde egzersiz yapmaya başladı.
Arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı "sıvı süpergıdalar" ise, artık gerçekten de hayatını değiştirecekti.
Khalil bu tarz sıvı gıdaların vücut ve metabolizmada yarattığı olumlu etkinin ne kadar hızlı geliştiğine çok şaşırdığını söylüyor. Tam olarak aradığı şeyi bulmuştu.
Böylelikle, kendi üretimini kendisi yapmaya karar verdi.
Malibu'daki Riviera Rehabilitasyon Merkezine gitti ve ürettiği smoothie'leri buradaki hastalara ve personele denetmeye başladı.
Bu dönemde hurma ile muzu karıştırıp Wolverine adını verdiği smoothie, sonradan imza ürünü haline gelecekti.
"Ayıklığa alışma evresinde en zoru, uyuşukluk ve ataleti yenmektir; özellikle de uyuşturucu geçmişiniz uzun yıllara dayanıyorsa. Ben hastaları canlandıracak ve kaybettikleri gücü yeniden kazandıracak bir şey yapmak istemiştim; bunu buldum."
Smoothie'lerin rehabilitasyondaki bağımlılara ne kadar hızlı etki ettiği haberinin, Malibu'nun kendisine yayılması gecikmedi.
Şehrin her yerinden insanlar rehabilitasyon merkezine gelerek ürünlerini denemeye başlamışlardı. Üstelik hiçbiri de rehabilitasyonda değildi. Diğer yandan, Khalil hastaların üzerindeki olumlu etkiyi görmekten çok büyük mutluluk duyuyordu.
Böylelikle, SunLife Organics adını verdiği kendine ait markasını yarattı.
Profesyonel kumarbaz olan eski bir arkadaşından biraz ödünç para aldı; biraz da kendi biriktirdiklerini ekledi ve 50.000 dolar gibi bir sermayeyle seri üretime başladı. Sloganı basit ve nokta atışıydı:
"Sev, iyileştir ve ilham ver".
Yalnızca 5 yıl sonra bugün, kendisi artık bir milyoner.
Khalil bugün 46 yaşında; ve SunLife Organics de bir imparatorluğa dönüşmüş durumda.
Şirket şu anda 32 çeşit meyve karışımına ilave olarak, protein shake'ler, meyveli kahveler, sundae ve donmuş yoğurt da üretiyor.
Mütevazi sloganı ise, sattığı ceket ve tişörtlerin üzerinde yer alıyor.
Los Angeles'ta tam altı şubesi var ve insanlar bu sağlıklı içeceklerden kapış kapış alıyor.
Geçmişinde ağır bir eroin kullanıcısı olan Khalil uyuşturucu satıcılığı yaparak geçimini sağlarken; şimdi varlık içinde, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürdüğünü ifade ediyor.
Son olarak, yanında çalışan insanları da "13 yıl önce kendisi gibi olan", yardıma muhtaç insanlardan seçiyor.
Eskiden OxyCotin bağımlısıyken şu an SunLife Organics'te çalışan Cache Coelho şöyle demiş:
"En baştan beri benim hayatımı iyileştirmek için uğraştı. Üstelik bunun için bizi gerçekten de zorluyor. Özellikle de size inandıysa, iyileşmeniz konusunu neredeyse kişisel bir sorunu haline getiriyor."
Biz de kendisini, azminden ve aynı durumdaki insanlara yardım etmek konusundaki kararlılığından ötürü tebrik ediyor ve başarısının devamını diliyoruz.