Şişmanlığın Bitkisel Tedavisi
Zencefil, Pirinç unu, Kara turp, Hindistan cevizi, İncir, Anason tohumu, Dut pekmezi
Hazırlanış Şekli:
* Zencefil bitkisinin kökleri dövülerek ezilir. Elde edilen posaya pirinç unu karıştırılarak, macun kıvamına gelinceye kadar pekmez ile yoğrulur. Hazırlanan bu macundan, tedavi süresince, günde üç-beş çorba kaşığı yenir.
* Rendelenmiş kara turp ve hindistan cevizi, incirle birlikte dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, macun kıvamına gelinceye kadar pekmez ilave edilerek yoğrulur.
Hazırlanan bu macundan tedavi süresince ve aç karına bir veya iki çorba kaşığı yenir.
* Anason tohumları, incirlerle birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır, sıkılarak elde edilen posa, macun kıvamına gelinceye kadar dut pekmezi ile karıştırılarak yoğrulur.
Bağırsaktaki kurtların temizlenmesi için hazırlanan macundan aç karına iki çorba kaşığı yenir.