Kuru Üzümün Faydaları
Kuru üzüm, asma bitkisi (Vitis vinifera) meyvelerinin toplanıp kurutulması ile elde edilir. Kuru üzümün bilinen en önemli yararı, kan arttırıcı, hafıza ve zeka açıcı olduğu toplumda herkes tarafından bilinir. Vücudun önemli besin değerlerine sahip kuru üzüm düzenli tüketilmesi vücut için çok faydalıdır.
Kuru Üzüm Nasıl Yapılır?
Kuru üzüm, taze olarak toplanmış üzümün salkımlarının potasyum ve karbonat ile yıkanıp ardından zeytinyağı ile parlatılıp sarartılıp sonrasında da kurutulma bırakılmasıyla elde edilir.
Kuru Üzümün Vücut İçin Faydaları, Yararları Nedir? kuru üzüm nelere iyi gelir

Kuru üzüm tamir karaciğer dostudur vücudumuzda kan oranını artırır.
Kuru üzümün keklik eşiğinde yerseniz şişmanlatıcı özelliği vardır
Kuru üzüm vücutta bunların birçok sert tümörleri eriterek yok eder.
Unutkanlar primleri gelen kuru üzüm, hafızayı yüksek oranda güçlendirir.
Kuru üzüm sarılık hastalığına faydalıdır.

Ayrıca kuru üzümün;

Vücutta oluşan çıban ve sivilce gibi hastalıklara karşı kuru üzüm tedavi edici özellik gösterir,
Kuru üzüm öksürük ve boğaz ağrısının yok eder,
Kuru üzümün çekirdekleri selülit tedavisinde çok başarı sonuçlar verir,
İshal olduğunuz zaman yiyeceğimiz bir avuç kuru üzüm ishali anında keser,
Kendinizi yorgun ve bitkin iste ettiğiniz anlarda, tüketeceğiniz bir avuç kuru üzüm, size bir gün boyunca yetecek enerji sağlayacaktır,
Diş çürümelerini anında keser.

Kuru üzüm zararlı etkileri;
Kuru üzüm çok faydalı bir besin olmasının yanında şayet rejimi yapıyorsanız kuru yüzünden biraz uzak durmanız gerekir. Çünkü kuru üzüm iştahınızı açar ve kilo almanıza neden olur.
Aşırı kullanımdan kaçınmak şartı ile günlük 1 avuç düzenli tüketilmesi uzun vade de insan sağlığı için oldukça önemli ve faydalıdır.