Edebiyat haberleri yapan The Millions adlı internet sitesi okunması en zor 10 kitabı belirledi. Sizler için biz de listeledik. Altta 1,2,3 diye ilerleyebilirsiniz kitapları görmek için. İyi okumalar dileriz efendim. 1. Nightwood by Djuna Barnes / Geceyi Anlat Bana Türkçesi: Aslı Biçen- Ayrıntı Yayınları

0

Adolf Hitler‘in ‘Mein Kampf’ (Kavgam) adlı kitabı, 2016 yılında Almanya’da 85 binlik yüksek satış rakamına ulaştı. Hitler’in Nazizmi doğuran ideolojisini ve Yahudi katliamına yol açan Yahudi nefretini anlatan ‘Kavgam’ kitabı Almanya’da 2016 yılı boyunca yüksek tiraj elde etti. Kitabın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yapılan ilk baskısı, 70 yıllık telif hakkı süresinin dolmasından sonra 2015 sonunda yapılmıştı. Yayıncılar, içinde 35 bin açıklayıcı not bulunan yeni baskıdan 85 bin nüsha satılmasını beklenmedik bir gelişme olarak değerlendirdi. Kitabı yayınlayan Alman Çağdaş Tarih Enstitüsü adlı yayınevinin yöneticisi Andreas Wirsching, “Bu satış rakamları hepimizi şaşırttı. Bunu hiç kimse beklemiyordu”

0

Süleyman Demirel kendisine ettiği bir küfür nedeniyle Can Baba'ya o vakitler dava bile açmıştı, anımsarsanız! Can Baba, Demirel'in kendisini affedeceği yolunda çıkan haberler üzerine "Alavara" adlı kitabında o vakitler "Özrü Kabahatinden Büyük" adlı şu şiiri yazmıştı: Ben kahraman değilim/ Demirel beni affedecekmişse/ Kolay gelsin! Benim endişem,/ Ya beni affetmeden önce/ Eceli gelip ölürse... Ama onu affetmeye benim/ Sıkletim yetmez/ Ne de cesedim... Mahkeme kapılarında bir şair Can Yücel muhalif ve sözünü sakınmayan biri olmanın ‘cezasını’ çeker haliyle. 12 Mart sonrası Adana Cezaevi mahkumiyetinin ardından yıllar içinde sık sık düşer mahkemelere. “Rengahenk” kitabı

0

"Görme Biçimleri", "G.", "Fotokopiler" gibi eserleriyle tanınan John Berger, 90 yaşında hayatını kaybetti. Sanat yaşamına ressam olarak başlayan Berger G. isimli romanı 1972'de Man Booker Ödülü'nü kazanmıştı. En önemli eserlerinden biri olan Görme Biçimleri (The Way of Seeing) adlı incelemesini birsanat eleştirmeni olduğu kadar bir ressam olarak da kaleme almıştı. Bu eseri görsel sanatların hemen her dalı için zihin açıcı bir çalışmadır. Yazar olarak senaryo ve belgesel alanında eserler verdi Aynı zamanda edebiyat alanında da yazdı İlk romanı Zamanımızın Bir Ressamı (A Painter

1

Yazlık sinemaların renkli ampulleri sökülür, tahta sandalyeler birbirinin üstüne ters çevrilir... Kalem, silgi, okul çantası, önlük... Nedendir bilmem, sonbaharda sevinç ve hüznü bir arada yaşarım!?. Nöbetçi öğretmen korkum su üstüne çıkar, her sonbaharda... Evet, ben nöbetçi öğretmenden hâlâ korkarım. Öğretmenleri çok severim ama “nöbetçi öğretmen” gördüğümde kaçacak delik ararım. Bu yüzden sonbahar, Hithcock’un ünlü filminde, tepede duran korkunç evi anımsatır bana!.. Okul yeni açılmıştı ve ben, yeni yeni kaynaştığım arkadaşlarımla birlikte yavru kargalara benzediğimiz siyah önlüklerimizle bahçede koşuyor, neşe içinde oynuyorduk... Çantamda