Fırında Sebzeli Hamsi Tarifi İçin Malzemeler


  • Yarım kilo hamsi,
  • 2 adet domates
  • 2 adet orta boy patates,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 1 tane yeşil biber,
  • 1 limon,
  • 2 tane defne yaprağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz.

Fırında Sebzeli Hamsi Yapılışı

Hamsiler ayıklanıp kılçıkları çıkartılır ve güzelce yıkanıp süzgeç içerisinde süzülmeye bırakılır.
Patatesler soyulup yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranır.
Domateslerin kabuğu soyulup küçük küçük doğranır.
Soğan ve biber küçük küçük doğranır ve bütün sebzeler bir karıştırma kabı içerisine koyulur.
Küçük küçük doğranmış olan sebzelerin üzerine, tuz ve sıvı yağ ilave edilip güzelce harmanlanır.
Hazırlanan sebzeli karışım, yuvarlak borcam içerisine boşaltılıp, yaydırılır.
Temizlenmiş olan hamsiler, rulo şeklinde sarılıp, sebzelerin üzerine sık sık olacak şekilde yerleştirilir.
Balıklar tamamen yerleştirildikten sonra, üzerilerine ince limon dilimleri ve defne yaprağı yerleştirilir.
Hazırlanan fırında sebzeli hamsi 200° ye ayarlanmış fırında güzelce pişirilir (fırını önceden ısıtmaya gerek yok, piştiğinden emin olmak için çatalla kontrol edebilirsiniz).

Pişirilen sebzeli hamsi, fırından çıkartılıp sıcak olarak servise sunulur.