Basur İçin Karahalile Bitkisi
100 gr.Karahalile 8-10 damla sıvıyağda 10 dakika kadar kısık ateşte yakmamaya
özen göstererek kavurun. Soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyun. Hergün ,her
yemekten sonra ,tok karnına ağzınızda çiğnedikten sonra yutun. Buruk bir tadı
vardır. Karahalİle kavrulmadan kullanılmaz. Çünkü oldukça sert bir yapısı vardır.
Kavrulduktan sonra yumuşayacaktır.
Birkaç gün içinde faydasını göreceksiniz.
BASURA KARŞI KORUNMAK İÇİN ENDER SARAÇTAN DİĞER ÖNERİLER:
*bol ılık su için
*kabız kalmamaya çok özen gösterin.
*keten tohumu gibi bağırsak çalıştırıcı maddeler kullanın.
*belden aşağısını ve özelliklede ayaklarınızı üşütmeyin.
*uzun süre oturur durumda kalmayın. Ara ara kalkıp dolaşın.
*Karahlleyi mutlaka tüketin.
*Toz zerdeçalı ya balın içine karıştırıp macun şeklinde ,ya da yemek- salata
gibi yiyeceklerinüzerine yarım tatlı kaşığı kadar serperek kullanın.