Malzemeler

2 Demet tere
1 Çay bardağı un
1 Baş sarımsak
6 Su bardağı su
1 Adet soğan
1 Fincan zeytinyağı
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar KarabiberTuz

Yapılışı

Tere iyice yıkanıp incecik doğranır. Soğanın kabuğu soyulup incecik doğranır. Tencereye doğranmış soğan konulup kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirilir.

Zeytinyağı ve un ilave edilip pembeleşinceye kadar karıştırılır. Et suyu ve su azar azar ilave edilerek hızlıca karıştırmak suretiyle pişirilir. Tuz ve doğranmış tereler ilave edilipkısık ateşte pişmeye bırakılır.

Sarımsaklar ayıklanıp ezilir. Bir kapta ezilmiş sarımsak süt ve salça çırpılarak karıştırılır. Tere iyice yumuşayınca sütlü karışım ilave edilerek iyice karıştırılır. Bir miktar daha pişirilip ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.