Malzemeler
1/2 kg kırlangıç
1 baş soğan
2 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarmısak
1/4 kavanoz hazır mayonez
tuz kırmızı pul biber
Tencereye 5-6 bardak su defne yaprağı ayklanmış maydanoz bir baş bütün soğan ve balığı koyup 15 ila 20 dakika kaynatın. Balığı kevgirle sudan alıp derisini kılçıklarını ayıklayın kuyruğunu ve kafasını ayırın. Ayıkladığınız parçaları temiz bir tülbente sarıp suya iade edin ve 1 saat kadar kaynatın.
Mayoneze dövülmüş sarmısakları ilave edip karıştırın. Kırmızı biberle balık suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Balıkları da ilave edip kaynatın. Sıcak servis yapınız.