Malzemeler:
• 2 adet salatalık
• 1 adet soğan
• 4 su bardağı tavuk suyu
• 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 yemek kaşığı un
• 2 çay bardağı yoğurt
• Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Salatalıkları temizleyip doğrayın.
2. Soğanı soyup yemeklik doğrayın.
3. Geniş bir tencereye tavuk suyunu salatalık ve soğanı ilave edip 20 dk kadar kapağı kapalı pişirin.
4. Salatalıklar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın, ardından mikser yardımıyla püre haline getirin.
5. Tavayı ocağa alıp tereyağını ilave edin un ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
6. Ayrı bir tencereye tavadaki sosu ilave edin ardından salatalık püresini ilave edin 2-3 dk pişirin.
7. Ilındıktan sonra tuz karabiber ve yoğurt ilave edin yavaş yavaş karıştırarak kıvama getirin ılık veya soğuk olarak servis edin.