Malzemeler

• 250 gr aşurelik buğday
• 10 su bardağı et suyu
• 6 tatlı kaşığı nişasta
• 2 parça damla sakızı
• Yeteri kadar tuz
• 500 gr süzme yoğurt
• 2 adet yumurta sarısı

Yapılışı

1. Damla sakızlı soğuk çorbayı yapmayabaşlamadan önce buğdayı bir gece önceden ıslatın.
2. Ertesi gün ıslatılan buğdayın suyunu süzün.
3. Suyu süzülen buğdayı et suyunda haşlayın.
4. Ocaktan çıkaracağınız zaman damla sakızını ekleyip soğumaya bırakın.
5. Başka bir tabakta et suyuyla yoğurdu biraz açın ve çorbaya ekleyin.
6. Nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın.
7. Tekrardan ocağa alıp, 3 dk. pişirin.
8. Tuzunu ayarlayıp, ateşten alarak soğumaya bırakın.
9. Servis tabaklarına koyarak servis yapın.