Malzemeler
• 3 adet patlıcan
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 25 gr tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 lt sıcak su
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı
1. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyerek kabuklarını soyun.
2. Büyük bir kâsede yoğurt ve rendelenmiş sarımsaklar ile iyice karıştırın.
3. Tereyağını tencerede eriterek, un ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.
4. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın ve sıcak su, tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte 15 dk. kaynatın.
5. Karışımı blender’den geçirip pürüzsüz hale getirin.
6. Tereyağını eriterek kekik ile karıştırın ve çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağını gezdirerek sıcak olarak servis yapın.