Malzemeler
• 250 gr kuzukulağı
• 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 5 su bardağı su
• Tuz
Üzeri İçin
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• Toz kırmızı biber
• Nane
Yapılışı
1. Kuzukulağını iyice yıkayın ve süzün.
2. Saplarını kesin, yapraklarını ince kıyın.
3. Suyu bir temcereye alın ve kaynatın üzerine tuz ekleyin.
4. İnce kıydığınız kuzukulağını haşlayın.
5. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
6. Süzme yoğurdu bir kasede çırpın.
7. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurda katın ve tekrar çırpın.
8. Çırptıktan sonra çorbaya ilave edin ve karıştırın.
9. Tereyağını bir tavada eritin üzerine nane ve kırmızı toz biberi ekleyerek çok az kavurun.
10. Çorbayı kaselere paylaştırın ve üzerinde hazırladığınız bu sostan gezdirin.
11. Sıcak olarak servis edin.