Malzemeler
• 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 3 çorba kaşığı krema
• 2 çorba kaşığı un
• 3 adet yumurta sarısı
• 2 çay bardağı süt
• 60 gr gravyer peyniri
• 1 çorba kaşığı doğranmış dereotu
• 60 gr somon balığı
Yapılışı
1. 2 adet sufle kalıbını yağlayın.
2. Zemini ve kenarlarına rendelenmiş parmesan peynirinin bir kısmını serpiştirin.
3. Bir tencerede tereyağını eritin ve yüksek ateşte ısıtın.
4. İçerisine unu koyarak karıştırın ve 2 dk. pişirin.
5. Tencereyi ateşten alıp hemen üzerine sütü ve kremayı ilave ederek iyice çırpın.
6. Tekrar tencereyi ateşe koyarak, 4 dk. ya da sos kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
7. Tencereyi ateşten alarak soğuması için bırakın.
8. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
9. Yumurta sarılarını, gravyer peyniri, artan parmesan peyniri, somon balıkları ve dereotunu sosa ekleyin.
10. Karışımı sufle kalıplarına boşaltın.
11. 180 ºC ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Soğutmadan servis ediniz.