Malzemeler

Ispanak İçin:

• 1 kutu donmuş ıspanak(300 gr)
• 3 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• ½ tatlı kaşığı acı kırmızı biber
• Tuz
• Karabiber
• 2 yemek kaşığı krem peynir
• 1 yemek kaşığı süt
• Smoked somon 200 gr

Yapılışı

1. Ispanağın buzunu çözdürerek elinizle sıkın ve suyunu süzün.
2. Yumurta, un, mısır nişastası, kırmızı biber, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
3. Bu karışımı kaşık yardımı ile parşömen kâğıdının üzerine yayın.
4. 175 °C ayarlanmış fırının orta rafına tepsiyi yerleştirip ıspanağı 13-14 dk. pişirin.
5. Pişen ıspanağı sıcakken parşömen kâğıt ile beraber rulo yapın.
6. Ruloyu açın ve üzerine krem peynir ve sut karışımını sürün.
7. Peynirlerin üzerine somon dilimleri bir kat haline yerleştirin.
8. Bu defa parşömen kâğıdı olmadan rulo yapın.
9. Plastik ile üzerini kapatın ve soğuması için birkaç saat buzdolabında bekletin.
10. Dilimleyip servis tabağına dizin ve servis yapın.