Malzemeler:
• 750 gram levrek , trança veya orfoz balığı
• Adet orta boy havuç
• 300 gram mantar
• 3 su bardağı ılık süt
• 3/5 bardak su
• 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 adet defneyaprağı
• 3 kaşık katı yağ
• 6 kaşık un
• 1 adet soğan
• Yeterince tuz ilave edin.
Yapılışı: Balıkları yıkayıp bir süzgeçte dinlendirirken diğer malzemeleri hazırlayın. Havuçların kabuklarını kazıyın. Havuç ve mantarları ince ince doğrayın, soğanı ikiye bölün. Tencerede suyu kaynatarak tuzunu ekledikten sonra içine balığı, soğanı, mantarları, defne yapraklarını koyup bir taşım kaynatın. Köpüğünü alıp, 5 dakika pişirin. Kevgir ile malzemeleri süzdürerek bir kaba aktarın. Bir başka tencerede erittiğiniz yağın içinde unu biraz kavurun. Ilık sütü kavrulmuş una azar azar yedirerek bir çırpma teli ile karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
Balığı tencereye yerleştirip üzerine havuç ve mantarları ekleyin. Hazırladığınız sosu balığın üzerine gezdirip, kaşarı serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyup, orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Tabaklara sıcak sıcak servis yapın.