Malzemeler :
• 1 kase erişte
• 3 domates
• 3 diş sarımsak
• 1 çorba k. domates salçası
• Zeytinyağı
• Tuz, karabiber
Tavuğu için:
• 1 bütün tavuk göğsü
• 1 limon
• 1 tutam fesleğen
• Tuz, karabiber
• Zeytinyağı
Domatesli erişteli Limonlu Tavuk
1 adet tavuk göğsünün kuşbaşı şeklinde ince olarak kesin.Tavukların üzerine 1 adet limon kabuğu rendesini ilave edin. Üzerine limon suyunu sıkıp üzerine tuz ve karabiber ilave edin.1 tutam fesleğeni ince olarak kesin ve tavuğun üzerine fesleğeni ilave edin ve tavuk etlerini karıştırın.Limonlu tavuğu teflon tava da veya ızgarada pişirin.
Erişte için 1 kase erişteyi haşlayın.Sosu için ise 3 diş sarımsağı ince ince ve 3 adet domatesi küp olarak kesin.. Tavaya sıvıyağı alın üzerine sarımsakları ve domatesi ilave edin ve soteleyin .Soteledikten sonra üzerine domates salçası ilave edin.Üzerine karabiber ve tuz ilave edin.Üzerine haşlanmış olan erişteyi ilave edin ve karıştırın.Servis tabağına domates soslu erişteyi ilave edin.Üzerine fesleğenliği ve limonlu tavuğu ilave edip servis edin.