Mutfağı :Türk
Türü :Balık
Pişirme Süresi :40-45 dk
Beslenme Tipi : Diyet
Pişirme Şekli :Fırın, Tencere
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :2-4

Tarif Malzemeleri
4 adet Çipura
4 adet Domates
1 adet soğan
500 gr mantar
2 adet sivri biber
bir tutam nane
bir tutam karabiber
bir tutam tuz
bir tutam fesleğen
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Tarifin Hazırlanışı

Fırında mantar soslu çipuramız için öncelikle balıklarımızı yıkıyoruz ve biraz tuzlayıp sosumuzu hazırlayana kadar bir kapta bekletiyoruz.Sosumuz için tencerede sıvı yağı kızdırıyoruz.Daha sonra doğradığımız soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra üzerine halka halka doğradığımız biberlerimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.En son olarak blender dan geçirdiğimiz domatesleri,küp küp doğradığımız mantarları,tuz ve baharatları ekleyip 10-15 dk kaynatıyoruz.Balıkları fırın tepsisine almadan önce zeytinyağı ile iyice yağlayp her bir balığın içerisine ince bir dilim limon yerleştiriyoruz.Daha önceden hazırladığımız sosumuzu balıklarımızın içerisine ve üzerine gezdiriyoruz.Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz.Afiyet Olsun