Turuncun Faydaları Ve Kullanımı
- Hararet söndürücü: Turunç yenirse,midenin ve karaciğerin hararetini söndürür.
- Safra söktürücü: Turunç yenmeye devam edilirse,safra söktürür.safradan kaynaklanan kusmayı önler.
- İshal önleyici: Turunç yenmeye devam edilirse,safradan kaynaklana ishali önler.
- Baş ağrısı: Turunç yenmeye devam edilirse,safradan kaynalkanan baş ağrısını keser.
- Kan temizleyici: Turunç yenmeye devam etmek kanı temizler.
- Şeker: Turunç yenmeye devam edilirse şekeri düşürür.
- Tansiyon: Turunç yenmeye devam edilirse tansiyonu düşürür.
- Böceklenmeyi önleyici: Turunç veya turunç meyve kabuğu arpa ve buğday arasına konursa köylülerin korkulu rüyası böceklenmeyi önler.
- Zehirlenme: Turunç akrep ve yılan sokana yedirilir yada suyu içirilirse panzehir etkisi yapar.
- Kalp çarpması: Turunç,safradan kaynaklanan kalp çarpmasını önler.
- İştah açıcı: Turunç yenir yada limon kabuğu,kekik,turunç yaprağı kaynatılıp balla tatalandırılarak yemeklerden önce içilir.
- Sindirim kolaylaştırıcı: Turunç meyve kabuğu kaynatılıp balla tatlandırılarak içiilir.
- Yatıştırıcı: Oğul otu,karabaş otu,turunç yaprağı,ıhlamur kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.