Acı Odun
Acı Odun, acı yongu, acı tahta, surinam acı ağacı, kuasya isimleriyle bilinen acı ağaç bitkisi.
Sıcak bölgelerde yetişir. Kabuklarının üzerinde sarı lekeler bulunur çiçekleri ise kırmızıdır. Genellikle güvdesi, kökü ve odunu kesilerek kurutulur. Kullanılacağı zaman bu kurutulmuş parçalar ufaltılarak suda kaynatılır. Tadı acıdır.

Yararlarını ise şöyle sıralayabiliriz
İshali kese
İştahı açar
Tükürük salgısını arttırır
Ateş düşürücüdür
Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
Bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur
Bağırsak parazitlerine karşı etkili olur. Bunun için 1 litre suyun içerisine 5-10 gr. Acı ağaç konur ve yaklaşık 5-6 saat kadar dinlendirilir. Sonra süzülür ve günde 3 kez yarım ya da bir bardak içilir fazla kullanılmamalıdır. Aksi takdirde baş dönmesi ve mide bulanması yapabilir.