Avustralyalı çiftçi Daniel Miller, Sydney kentinin 300 kilometre uzağında kazma makinasını sürerken gölün kenarı çöktü. 3 tonluk kazma makinasıyla göle düşen Miller'a makinanın bir parçası takıldı. Yogada sırtı gererek ve göğsü havaya kaldırarak yapılan kobra pozisyonunda duran Miller, sadece burnunu suyun üzerinde tutmayı başardı. Kurtarma ekipleri, Miller'in 2 saat sonra gölden çıkarıldığını açıkladı.
''GÖLDE MAHSUR KALMIŞTIM''
Kurtulduktan sonra Avustralya'nın Sydney Daily Telegraph gazetesine konuşan 45 yaşındaki çiftçi, "Gölde mahsur kalmıştım ve kafamı suyun üzerinde tutmam gerekiyordu. Sanırım kobra pozisyonundaydım. Yoga ve tabii yaşama arzum hayatımı kurtardı" dedi.
YARDIM ÇAĞRILARI DUYULANA KADAR AYNI POZİSYONDA KALDI
Miller, komşusu yardım çağrılarını duyana kadar bu pozisyonda kaldı. Kurtarma ekipleri Miller'ın 2 saat suda kaldığını söylediler. Ancak Miller'ın eşi Saimaa, Facebook'ta kocasının 5 saat boyunca mücadele verdiğini yazdı.
BULDUKLARINDA YALNIZCA ALNI VE BURNU GÖZÜKÜYORDU
Polis şefi Neil Stephen, Miller'ı bulduklarında yalnızca alnının ve burnunun gölün üstünde gözüktüğünü söyledi ve "Hayatta olduğu için çok şanslı" dedi.
''BU KADAR UZUN SÜRE DURABİLMESİ GERÇEKTEN İNANILMAZ''
Olay yerine gelen itfaiye ekibi Miller'ı kurtarmak için gölden çamur ve su çekti.
İtfaiye ekibinin kaptanı Steve Howard, "Bu kadar uzun süre boyunca o pozisyonda durabilmesi gerçekten inanılmaz" dedi.
Miller, helikopterle hastaneye kaldırıldı ve geçirdiği hipotermi ile sırtındaki ufak incinmeler tedavi edildi.
''EFSANA BİR MÜCADELE''
Eşi Saimaa, kocasının tamamen zihin gücünü kullanarak hayatta kaldığını söyledi.
Saimaa Facebook hasabından paylaştığı mesajda, "Efsane bir adamdan efsane bir mücadele gösterisi" dedi.