Siyatik Ağrılarına Bitkisel Reçeteler
ANASON: 1-3 gr anason, 1 bar dak sirke ile yapılmış bal şerbeti ile içilir.
SARIMSAK: 1 miktar sarımsak ezilir, koyun sütü ile 5 dk kayna tılır, tereyağı konulup pişirilir. Balla macun yapılır, günde 2 ka şık yenir. Bu macun ağrıları gi dermede eşi bulunmaz bir ilaçtır. (Bu macunu kullanırken marul veya salatalık yenilmelidir, yoksa basur yapabilir).
SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Aynı miktarda 5-10 dk kaynatıla rak da kullanılabilir. Taze bitki sıkılır, suyu çıkarılır, günde 3-5 bardak içilir.
Tohumu ve kökleri de aynı maksatla kullanılır.
ÇUHA ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-6 gr ince kıyılmış kök, yaprak ve çiçek konur, 5 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir. Çuha çiçeği tohumu toz haline geti rilir, 15 gr aynı miktar kitre ile içilir.
KEREVİZ: Kereviz yumruları sı kılır, günde 1 bardak içilir.
Kereviz lapa haline getirilir, sıcak olarak ağrıyan yerlere bağlanır.
ÇEMEN: Çemen lapa haline getirilir, ağrıyan yerlere sarılır. günde 3 gr içilir.
LİMON: Limon kabuğu ile kayNatılıp içilir.
CEVİZ KABUĞU: Taze ceviz ka buğu (tof) ezilir, ağrıyan yere sarılır.
KANTARON: 1 kilo kaynar suya, 30 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, çay gibi içilir, suyu ile lavman yapılır.
Kantaron, solucan otu, barut ağacı kabuğu, sedef otu aynı nisbette karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık konur, 10 dk bekle tilir, günde 3 bardak içilir.
RAVEND: 1 bardak kaynar suya, 2 gr ravend konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Ra vend toz halinde 0,50-2 gr içilirse ishal yapar. 0,10 gr içilir ve bir müddet devam edilirse daha fay dalı olur. Nevraljik ağrılarda kul lanılan bitkiler kullanılır.