Havuçlu Spagetti
Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 15
Kişi Sayısı: 6
Malzemesi:
1 paket spagetti 2 adet orta boy havuç 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı parmesan peyniri 3 diş sarmısak 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
• Kaynayan tuzlu suya makarnaları atıp, 8-10 dakika haşlayıp süzelim (süzmeden önce makarnanın suyundan 1 su bardağı kadar ayırın).
• Tavaya zeytinyağ, sarmısak, robotta çekilmiş havuç, zar şeklinde doğranmış kuru soğan, karabiber, tuz ve margarin koyup bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 8-10 dakika arasında kavuralım.
• İçine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası ekleyip makarna suyundan ilave edelim.
• Bu şekliyle sosumuzu 5-6 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını söndürelim.
• Arzu ederseniz kuru nane ve kuru fesleğen ilave edebilirsiniz.
• Haşladığınız makarnaya parmesan peyniri ve sosu ilave edip birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
• Sıcak servis yapın.