Tokyo Yemek Rehberi: Tokyo'da Ne Nerede Yenir

Tokyo'ya gitmeyi planlıyor ya da şuan Tokyo'da bulunuyor olabilirsiniz. Öncelikle tebrik ederim, sizi kıskanıyorum çünkü ben daha önce Tokyo'ya bir defa gittim ve açık ara Dünya'da en sevdiğim şehirlerden biridir diyebilirim. Yapılacak bir sürü şey, görülecek bir çok şey ve tadılacak binlerce çeşit yemek var.

Sizlere Tokyo'da hangi mekanlar en iyi hangi yemeyi yapıyor yani Tokyo'da neyi en güzel nerede yiyebilirsiniz anlatacağız. Yarın bir gün giderseniz ya da şuan oradaysanız ve bunu okuyorsanız da yardımcı olması açısından mekanların lokasyonlarını mekan başlıklarına tıklayarak Google Mapsten görebilirsiniz.

İpucu: Tokyo'da çok çeşitli yemekler, çok zengin menüler görmek istiyorsanız Tokyo bu konuda biraz sıkıntılı çünkü genelde restoranlarda tek malzeme ağırlıklı tabaklar çıkıyor. Bu yüzden size önerim Tokyo'daki alışveriş merkezlerinin altında bulunan Depachika denen yerlere gitmeniz. Bu yerlerde inanılmaz çeşitte yemekler bulabilirsiniz. Sizin için bu depachikalar bir gurme cenneti olabilir.

Sushi Sho

Dediğim gibi bu restoran tam olarak nerede görmek için yukarıda bulunan restoran ismine tıklayabilirsiniz. Burası, şef Keiji Nakazawa tarafından işletilen küçük bir suşi restoranı. Bara Chirashi denilen deniz mahsüllerinden, sebzelerden ve yumurtadan yapılan bir pirinç kasesi yapıyorlar ve bu inanılmaz lezzetli bir yemek, mutlaka denemelisiniz. Bu mekan saat 11.30'da açılıyor ve günde sadece 20 kap çıkardıkları için öğle yemeği için tercih edebilirsiniz.

Ayrıca akşam yemeği için de Sushi Sho'da Omakase tercih edebilirsiniz. Omakase nedir diye soracak olursanız; Omakase, Japon restoranlarında bulunan farklı fiyat aralıklarında belirlenen, şefin sizin için seçtiği menüdür. Yani bana oradan 50 dolarlık Omakase getir diyorsunuz ve şef masayı donatıyor. Ya da 150 dolarlık Omakase diyorsunuz ve şef size masaj yapmaya falan başlıyor gibi. Biraz pahalı elbette, yapacak bir şey yok. Öğle yemekleri için daha ucuz ödersiniz.

Tokyo'daki diğer suşi mekanları; Tsukiji denen bir balık pazarı var. Eğer sabah erken kalkarsanız buraya gidin ve kendinize güzel bir suşi kahvaltısı ısmarlayın. Tokyo'da suşi yenebilecek en popüler diğer iki yer ise Sushi Dai ve Daiwa Sushi. Ancak bu mekanlarda öylesine bir kuyruk oluşuyor ki anlatamam. Bu yüzden suşi yemek için benim de favorim olan Tamogo-Yaki'ye gitmeniz daha iyi olabilir.

Inaba Wako

Tonkatsu, panko kabuklu, çıtır, gevrek, sulu ve çok lezzetli kızarmış pirzoladır. Basitçe Tonkatsu bir Japon şnitzelidir. Genellikle pirinç ile servis edilir ve Inaba Wako'da en lezzetli tonkatsuları yiyebilirsiniz.

Tenshige

Tokyo ile ilgili en güzel taraf harika yemekler yiyebiliyor olmanızdır herhalde. Özellikle öğle yemeği spesyalleri çok güzel, ucuz ve her zaman lezzetli. Akasaka bölgesindeki Tenshige restoran iki farklı tabak sunuyor. Tendon ve Kakiage. Diğer tüm Japon yemeklerinde olduğu gibi bu iki tabak arasındaki farkı da anlamanız baya bir güç fakat arada ciddi farklar var. Üç kadın aşçı Tenshige restoranda sıcak bir mutfağın içerisinde bu iki enfes yemeği hazırlıyorlar bütün gün boyunca. Kesinlikle görülmeye, denenmeye değer.

Omotesando Koffee

Omotesando aslında bir ana caddenin adı. Omotesando caddesi çok fazla sayıda lüks eşya mağazasına ev sahipliği yapıyor. Ancak arka sokaklarında ise bir çok tasarım mağazası ve giyim mağazası var. Omotesando Koffee de bu arka sokakta yer alıyor. Japon kahvesi yapıyorlar ve Fransız hamur işi konusunda inanılmaz başarılılar. Tokyo sokaklarında gezinirken yolunuz Omotesando'ya düşerse bu mekanı mutlaka deneyin derim.

Momose

Momose restoran da biraz sıra beklemeniz gereken fakat kesinlikle beklediğinize değecek bir mekan. Ülkenin en iyi tempuralarını yapıyorlar bana sorarsanız. Özellikle öğle yemeği için tercih edebilirsiniz.

Shiro-Hige's Cream Puff Factory

1990'larda çıkan Komşum Totoro adlı bir film vardır bilir misiniz? Ben Totoro'nun hayranıyımdır. Onun o gülümseyen tombul kafası benim neşemi hep yerine getirmiştir ve Japonya'da onu yiyebileceğimi öğrendiğimde baya bir yürümek zorunda kalmıştım fakat buna kesinlikle değdi. Bu puf krema fabrikası kremadan şirin ve leziz puflar yapıyorlar. Çikolata, krema ve vanilyadan yaptıkları tatlıları denemeden ülkeyi terk etmeyin. Sakın!

Tsujita

Tsujita Tokyo ve Dünya'nın bir kaç yerinde baya ün yapmış büyük bir restoran zinciri. Bu mekanda tsukemono ve ramen en popüler tabaklar. Ramen erişte çorbası gibi bir tabak ve Tsukemono ise turşu salatası. İkisi birlikte inanılmaz güzel bir lezzet ortaya çıkarıyor. Erişteniz bittikten sonra garsonlar gelip erişte kasenizi et suyu ile dolduruyorlar. Resimde gördüğünüz de benim yediğim Ramen tabağıdır.

Afuri

Ramen konusunda uzman bir mekan ve turunçgillerden hoşlanıyorsanız buradaki et suyunu daha bir çok seveceksiniz. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi Rameni bitirdiğinizde kaseniz et suyu ile dolduruluyor ve burada sunulan et suyundan değişik turunç tatları alıyorsunuz.

Gachi

Kızarmış tavuklu erişteler yapıyorlar. Yosun, evet bildiğiniz yosun, yumuşak haşlanmış yumurta, kızarmış bambu filizleri ve limon ile servis ediliyor. Çok farklı bir deneyimdi benim için. İnsan hayatında en az bir defa denemeli.

Soranoiro
Serbest tarzda Ramen yapan bir erişte mekanı burası. Soya soslu ramenleri ve sebzeli ramenleri meşhurdur. Vejetaryen ramenleri içerisinde parlak turuncu erişte kullanıyorlar. Hem renk hem de lezzet için kırmızı biber ile ve saflaştırılmış havuç ile hazırlanıyor, bu sayede erişte turuncumsu bir renk alıyor. Ayrıca tabakta bir adet yumurta, bir çok farklı sebze, jambon ve tavuk da var. Tavuk varsa nasıl bir vejetaryen tabak oluyor bu diyebilirsiniz. Bunu biz de sorduk elbette ve öğrendik ki mekanın bu tabağa Vejetaryen ramen ismini vermelerinin sebebi tabağın son derece hafif, kalori oranı düşük ve lezzetli olmasından kaynaklanıyormuş. İlginç değil mi.

İtiraf etmeliyim ki bu yazıyı hazırlamak tahmin edebileceğinizden çok daha uzun sürdü ve büyük emek gerektirdi. Tokyo'daki tecrübelerimiz, gezdiğimiz mekanlar bu şekildeydi. Umarız sizlere Tokyo'da ne yenir, Tokyo'da nerelerde yemek yiyebilirsiniz ve Tokyo mutfağının yemekleri nasıldır konularında yardımcı olup, bir fikir edinmenizi sağlayabilmişizdir. Beğendiyseniz, sormak ve eklemek istedikleriniz varsa aşağıdan yorum yapabilirsiniz.