Kek...
■7 yumurta
■1,5 su bardağıseker ■2 tam dolu su bardağı un
■1,5 paket kabartma tozu
■2 vanilya ■1 limon kabuğu rendesi
Süt şerbeti
■4 su bardağı süt
■5-6 y . kaşığı toz şeker ■2 kutu krema (400 ml)
Karamel sosu
■7 yemek kaşığı toz şeker ■1 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
■1kutu krema
Krem şanti ■ 1 poşet şanti ■1,5 çay bardağı süt
Yapılışı
■Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. ■İçine kuru malzemeleri eleyerek dökün ve spatulayla iyice karıştırıp yağlı kağıt serili borcama dökün.
■175 derece ısınmış fırında pişirin. 10 dk sonra ısıyı 150 ye düşürün. Yaklaşık 30 -35 dk da pisiyor.
■Süt şerbeti için tüm malzemeleri soğuk olarak çırpın ve yine dolapta bekletin.
■Karamel sos için sekeri tavaya alın. Orta ateste sürekli karıştırarak erimesini sağlayın. Tatlı, açık bir renk alınca tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırın. Tereyağı tam eriyince kremayı dökün. Bu aşamada seker katılasacak. Panik yapmayın. Altını kısın karıştırarak eritin. ■Fırından aldığınız kek hafif ılıyınca bir tepsiye ters çevirin. Yağlı kağıdı çıkarın. Üstü alta gelecek bu önemli
■Ilımış keke soğuk süt şerbetini dökün. ■Kremsantiyi hazırlayıp üzerine yayın. ■ Iyice ılıyan ve kıvam almaya başlayan karamel sosu yayıp susleyin. Ben bu tarifte hazır karamel sos kullandım