Kıl dönmesi, 14 adet kadar tedavi yöntemi olan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda tedavisi oldukça kolay yapılabilmektedir. Çok yöntem olmasına rağmen, bu tekniklerin avantajları ve dezavantajları da mevcuttur. Bazı tedavi merkezleri “lazerle kıl dönmesi tedavisi” şeklinde yaptıkları reklamlardan dolayı insanlar bu yöntemi araştırma gereği duymaktadır. Dolayısıyla tarafımızca bu sebepten dolayı böyle bir yazı yazma gereği hissedilmiştir.

Kıl Dönmesi Lazerle İle Tedavisi
Hastalığın tedavisinde lazer yöntemi ile ilgili bilinmesi gerekenler. Lazerle kıl dönmesi tedavisi mümkün müdür yoksa tümüyle aldatmacamıdır ?

Toplumda çok merak edilen ve dillendirilen bir konudur. Fakat lazerle bu hastalık tedavi edilememektedir. Kıl dönmesinin açıklamasını yaptığımız yazılarda anlattığımız gibi cilt altına biriken kıl, tüy ve diğer yabancı cisimler ve etrafını saran kapsülü çıkarmak lazerle mümkün olmamaktadır.

Kıl Dönmesi Lazer Yöntemi
Kıl dönmesinde lazer kullanımı hastalık bölgesindeki kılların lazerle yok edilmesi şeklindedir,o bölgedeki kıl ve tüylere yönelik lazer uygulamasının temel amacı % 5 ile % 70 arasında değişen tekrarlama ihtimalini olabildiğinde azaltmaya yöneliktir.Kıl dönmesinin tekrarını engellemeye yönelik lazer uygulaması gerek Türkiye’de gerekse gelişmiş ülkelerde yüksek teknolojiye sahip kliniklerce yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tekrarlama riski kıl dönmesinde en önemli sorundur ve bu konuda birçok bilimsel araştırma yapılmıştır.